Johan Fundamentum

Starter van de week: Fundamentum houdt ondernemers scherp

In Puurs is Johan Vleminckx aan een nieuw avontuur begonnen. Met Fundamentum wil hij enerzijds salesmedewerkers coachen en anderzijds managementadvies aan kmo’s geven. “Wat vele ondernemers missen, is een spiegel of klankbord dat hen helpt om creatief, alert en gemotiveerd op koers te blijven. Via Fundamentum wil ik die ondernemers elke dag even scherp stellen als bij de start van hun verhaal”, legt Johan Vleminckx uit.

Wat Fundamentum onderscheidt van andere bedrijven, is de focus op nazorg in de praktijk. “We bieden veel meer dan een training van enkele dagen in een opleidingslokaal, waarbij er vaak wordt verondersteld dat het plots veel beter gaat verlopen." Een persoonlijke opvolging is het stokpaardje van de nieuwe zaak. “Door middel van die persoonlijke support werken we bij Fundamentum op een pragmatische en praktijkgerichte manier aan een structurele gedragswijziging.”

Johan Vleminckx heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd. Met een bagage van 20 jaar in sales, sales management, business development, project management en professional services, waarvan 17 jaar bij een Japanse multinational, groeide de ambitie om andere ondernemers en hun teams bij te staan. “In mijn professionele carrière ben ik me bewust geworden van het feit dat er absoluut een nood is aan een ander businessmodel. Eentje dat zich meer toespitst op persoonlijke begeleiding. Bovendien geloof ik sterk dat externe input een kmo kan helpen om verder te professionaliseren en waakzaam te blijven."

De komende maanden streeft Fundamentum naar een stevige basis om continuïteit te garanderen en investeringen voor Fundamentum 2.0 voor te bereiden. “Ik wil mijn visie over de toekomst van businessmodellen zo veel mogelijk delen. De impact van technologieën op bedrijven, werknemers, competenties en dergelijke hoort daar zeker bij. Verder heb ik nog ideeën over het nieuwe werken en het stimuleren van interactie tussen start-ups en zelfstandige ondernemers. Net zoals ik andere stimuleer om alert en creatief te blijven, ga ik ook mezelf en Fundamentum daaraan onderwerpen."

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.