GreenlifePro

Starter van de week: GreenlifePro biedt ecologische oplossingen

Topsport, gezondheid en ondernemerszin vormden voor Matthias Logist de basis om GreenlifePro op te starten. “Wij creëren voor onze eindklant zowel een ecologisch als een financieel voordeel. Dat doen we via waterzuivering, drinkwatersystemen en luchtzuivering voor zowel professionele klanten als particulieren”, legt de 23-jarige ondernemer uit. Tot het productengamma behoort ook een PowerUnit. “Dat is een duurzamer alternatief voor zonnepanelen, met bovendien meer zekerheid en meer mogelijkheden.”

GreenlifePro startte in juni 2014 in Rijmenam, maar sinds februari van dit jaar bevinden de activiteiten zich op een nieuwe en wel erg bekende Mechelse locatie. “Het voormalige Quickgebouw hier aan de Mechelsesteenweg is een toplocatie. Ik denk dat er in de regio Mechelen en Bonheiden niets aan kan tippen wanneer we spreken over zichtbaarheid.” De verhuis naar het nieuwe pand was nodig om de gestage groei van GreenlifePro verder te zetten. “Enerzijds werd de vorige locatie, bij mij thuis, te klein. Ondertussen werken we hier al met vier vaste mensen en kunnen we op verschillende herverdelers en freelancers een beroep doen. De extra ruimte was dus nodig. Anderzijds biedt deze setting ons de mogelijkheid om onze klanten op een professionele manier te ontvangen en onze producten in de showroom tentoon te stellen.”

GreenlifePro bedient reeds klanten uit heel België. De komende jaren moet de naamsbekendheid van het bedrijf nog verder de hoogte in. “En dan kijken we vooral naar Europa, waar ik zeker een bloeiende markt zie voor GreenlifePro.” Ook de continue ontwikkeling van het bedrijf zelf is een aandachtspunt. “GreenlifePro heeft het potentieel om uit te groeien tot een overkoepelend geheel voor producten en diensten die binnen onze filosofie passen. Nog meer dan vandaag het geval is, zullen wij kunnen fungeren als design-, onderzoeks- en ontwikkelingsplatform.”

Daarnaast hoopt Matthias Logist in de toekomst samenwerkingen met verschillende scholen en universiteiten op te zetten. “Ik ben ervan overtuigd dat we hen een sterk platform kunnen aanbieden, waarbij ze hun ecologische ideeën in een professioneel kader in de praktijk kunnen omzetten.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.