Emilio Cunaj en personeel

Starter van de week: Hawaiian Poké Bowl

MECHELEN – Aan de IJzerenleen in Mechelen opende Hawaiian Poké Bowl afgelopen week de deuren. Voor manager Emilio Cunaj, die samen met enkele partners in 2018 begon met dit concept, is Mechelen al het zesde filiaal.

Een Hawaiian Poké Bowl is een kom met hoofdzakelijk gezonde ingrediënten die je als klant grotendeels zelf kan samenstellen. De basis is rijst. Dat kan je aanvullen met groenten, met proteïnen (vlees, vis of veggie), met een saus en met toppings als lente-uitjes, sesamzaadjes of gefrituurde uitjes.

“In Mechelen lanceren we voor het eerst ook een versie van onze Hawaiian Poké Bowl met een vegan saus of dressing”, legt Cunaj uit. “De eerste dagen dat we open waren merkten we dat heel veel mensen take away bij ons bestellen. We werken daarvoor onder andere samen met Deliveroo.”

“Het concept slaat enorm goed aan”, zegt Emilio Cunaj. “Binnenkort kan je ons ook nog in Gent vinden. Mensen uit Mechelen die bij ons kwamen eten in Antwerpen vroegen ons meermaals wanneer we naar Mechelen zouden komen. Dit pand op de hoek van IJzerenleen en de Borzestraat, waar vroeger een keurslager gevestigd was, is ideaal gelegen. In de zomer zal er ook een terras zijn met palmbomen.”

Ook de inrichting van de zaak straalt de zomerse sfeer van Hawaii uit. Hawaiian Poké Bowl is zeven dagen op zeven open, telkens van 11 tot 22 uur.