Nieuws Mechelen Starter van de week: helemaal zen met Yoga en Co

Starter van de week: helemaal zen met Yoga en Co

Starter van de week: helemaal zen met Yoga en Co

Yoga geneest en houdt het lichaam gezond. Dat mag Kim Comminne reeds zes jaar lang aan de lijve ondervinden. Genoeg om haar te overtuigen om nu ook anderen te inspireren. Ze richtte in Mechelen haar eigentijdse yogastudio Yoga & Co op. “Het is een plek om mensen samen te brengen. Ik wil hen helpen en begeleiden, en een rustpunt bieden waar iedereen terechtkan die het moeilijk heeft”, zegt Kim Comminne.

Het docententeam van Yoga & Co bestaat uit tien mensen, elk met hun eigen expertise. Verschillende yogavormen komen aan bod, van de hevige Ashtanga en Yogalates tot de rustigere vormen, zoals Restorative en Hatha. “Met Restorative Yoga ondersteunen we het lichaam bij de poses. Een aanrader voor wie kampt met chronische pijn, vermoeidheid of burn-out. Ashtanga is een dynamischere vorm. Daarbij voer je op een energieke en vloeiende manier een vaste serie van houdingen uit. Die wordt lange tijd volgehouden en op het ritme van een diepe en bewuste ademhaling afgesloten.” Regelmatig worden er ook workshops of themalessen met bekende en minder bekende lesgevers georganiseerd.

Met de yogasessies ijvert Kim Comminne ervoor om tegenwicht te bieden aan een maatschappij die zichzelf voorbij holt. “Yoga is balans vinden in de relatie die je emoties, je gedachten en je lichaam met elkaar onderhouden. Een balans die vandaag de dag bij veel mensen zoek is.”

Bij Yoga & Co kan zowel jong als oud terecht. Kinderen en tieners kunnen vanaf het einde van de paasvakantie deelnemen aan de mini-, maxi- en megayoga. “Daarmee willen we voorkomen dat een volgende generatie tegen eenzelfde golf van stress-gerelateerde ziekten aanloopt.” Naast de locatie in Mechelen, gaan de yogadocenten regelmatig bij bedrijven, scholen en evenementen langs. “Verder willen we in ons centrum niet alleen de yogi’s en yogini’s doen groeien, maar geven we ook beginnende lesgevers de kans om hun kennis en ervaring te ontwikkelen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.