Nieuws Mechelen Starter van de week: jonge floristen openen bloemenzaak in Bornem

Starter van de week: jonge floristen openen bloemenzaak in Bornem

Starter van de week: jonge floristen openen bloemenzaak in Bornem

Tot de lockdown waren ze vooral internationaal actief, maar Covid-19 zette het creatieve brein van de twee jonge topfloristen Sören Van Laer en Aymeric Chaouche in volle beweging. Zo startte het tweetal een leuke pop-up in het centrum van Bornem. Het werd meteen een schot in de roos. Anderhalf jaar later is het tijd voor vernieuwing. Sören en Aymeric konden een plekje veroveren in de bloemenharten van Bornem en besloten op zoek te gaan naar een eigen plek. Iets verder in de Boomstraat vonden ze een nieuw pand, waar Atelier Sören Van Laer zich vestigt.

De pop-up shop werd een aantrekkingspool voor iedereen die van bloemen en planten houdt en bracht meteen ook kleur in de Bornemse Boomstraat. Nu is het dus tijd voor een definitieve stek voor Atelier Sören Van Laer.

Sören Van Laer: “De pop-up was een fantastische proefperiode voor ons. De ideale manier om te ontdekken wat we precies nodig hebben om op een goede manier te kunnen werken. Zo gingen we op zoek naar een plek met meer ruimte en meer mogelijkheden. Ongelooflijk dat we iets verder in de Boomstraat een pand vonden met plaats voor een winkel, met een atelier, opslagruimte, garages en zelfs een tuin!”

Aymeric Chaouche: “Samen met onze klanten hebben wij al een mooi verhaal geschreven. Graag nodigen wij allen uit om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen op een plek waar wij veel van houden, want onze klanten liggen ons nauw aan het hart! Het is een plek die bij ons past en we hopen dat onze klanten er ook telkens weer thuiskomen.”

Het creatieve team van Atelier Sören Van Laer ging meteen aan de slag en tekende plannen voor het nieuwe pand. Ze hebben er ondertussen de deuren geopend van het pand dat vele mogelijkheden biedt.

“Nu krijgen we ruimte om onze klanten te verrassen met klein en groot bloemwerk, met leuke accessoires! Bovendien hebben we nu ook de mogelijkheid om in ons eigen pand grotere evenementen voor te bereiden en kunnen onze klanten onze dagelijkse floristieke activiteiten met ons meebeleven”, aldus Sören en Aymeric.

Sören Van Laer sloot zijn laatste jaar tuinbouwopleiding af met een specialisatiejaar bloemsierkunst in Mechelen. Aymeric Chaouche is een jong Frans florist, die zijn diploma van meesterbinder behaalde in het Franse Lyon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.