Lifestyle Building Business

Starter van de week: LifeStyle Building Business bouwt netwerk

Het echtpaar Johan Van Kerckhove en Inge De Dier uit Heist-op-den-Berg zetten samen een nieuwe stap in hun professionele carrière. Nadat ze allebei een eenmanszaak hadden, voegen ze hun activiteiten nu samen in een nieuw bedrijf in Itegem. “Met LifeStyle Building Business willen we vooral een groot netwerk van zelfstandige ondernemers uitbouwen. Enerzijds gaat het om ondernemers uit de bouwsector, anderzijds om contacten uit de gezondheids- en schoonheidssector”, aldus Inge De Dier.

LifeStyle Building Business is dus een tweeledig verhaal en moet in beide sectoren een vast aansprekingspunt voor de klant worden. “Iemand die zijn huis wil laten verbouwen, moet bij dezelfde persoon terechtkunnen. Hij of zij hoeft niet zelf te zoeken naar een schilder of elektricien. Ons doel is dat elke zelfstandige ondernemer zijn diensten vanuit ons netwerk van aanbevelingen levert”, zegt Johan Van Kerckhove. “Ik heb veel contacten met andere vakmensen in de bouw. De kunst zal nu zijn om deze samen te brengen.” Inge De Dier brengt op haar beurt ondernemers uit de gezondheids- en schoonheidssector samen.

Johan Van Kerckhove heeft een uitgebreide carrière in de bouw achter de rug. “Het gaat vooral over afwerking, gyprocwerken, totaalprojecten, airco’s en de plaatsing van serres”, verduidelijkt de 45-jarige ondernemer. Inge De Dier, 42 jaar, is gezondheidscoach en reeds drie jaar actief als zakenpartner bij de firma LR Health and Beauty in Herentals. “Enerzijds verzorg ik er een stukje verkoop naar particulieren en zelfstandige zaken. Anderzijds geef ik persoonlijke begeleiding, coaching en advies”, legt Inge De Dier uit. “Samen vormen we een ideaal duo om voor beide sectoren aanbevelingen uit ons netwerk te verlenen.”

De ondernemersgeschiedenis van het duo vormt alvast een sterke basis voor het nieuwe bedrijf. “We komen beiden uit een zelfstandig ondernemersnest en zijn zelfstandigen in hart en nieren. Door allebei een eenmanszaak te hebben gehad, kennen we het reilen en zeilen. We beseffen dat het hard werken is om onze dromen te bereiken. Bovendien combineren we dit alles nog met een gezin met drie jonge kinderen, maar we werken met passie en inzet aan ons nieuwe verhaal”, besluit Inge De Dier.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.