Nieuws Mechelen Starter van de week: Movepassion, een paradijs voor sporters

Starter van de week: Movepassion, een paradijs voor sporters

Starter van de week: Movepassion, een paradijs voor sporters

KALFORT – Op 13 maart 2019 werd de eerste steen gelegd van Movepassion in Kalfort (Puurs-Sint-Amands). Exact een jaar later moest het sport-, fitness- en gezondheidscentrum alweer zijn deuren sluiten omwille van de coronacrisis. De voorbije week kon eigenaar Frank Janssens eindelijk weer de deuren (definitief) openen.

Movepassion is dé blikvanger van het sport- en recreatiepark De Schans in Puurs. Je zou het kunnen omschrijven als een winkelcentrum voor sportievelingen. In het nieuwe complex is er een grote GO-FIT fitnesszaal, een zaal voor crossfit, een dojo voor gevechtssporten, een yogalokaal, een boksring, een spinningstudio en een buitenterrein. Bovendien kan je er ook terecht bij kinesisten, bij diëtisten en podologen. Centraal in het gebouw is er Bar Pur waar de sporters iets kunnen drinken of een gezonde lunch kunnen gebruiken.

De verplichte sluiting van Movepassion kwam voor oprichter en bezieler Frank Janssens hard aan. “We hadden pas in september 2019 de deuren geopend en nauwelijks een half jaar later moesten ze alweer op slot. Anderzijds hebben we van de verplichte sluiting gebruik kunnen maken om de laatste details af te werken. Ik ben al tientallen jaren actief en heb gelukkig een buffer kunnen opbouwen, maar ik vermoed dat het voor sommige collega’s momenteel heel zwaar is.”

Janssens heeft met GO-Fit een kleine keten van fitnesszaken in onze regio. Bij Movepassion baadt hij de fintesszaal zelf uit, de andere zalen en ruimtes verhuurt hij. Bar Pur is ook geschikt voor vergaderingen of kleinere seminaries van bedrijven. De unieke rijdende tribune biedt plaats aan enkele tientallen mensen. Naast de grote centrale locatie zijn er nog een aantal vergaderzaaltjes. “Ideaal voor B2B-events die hun gasten eens op een minder traditionele manier willen ontvangen.”

GO-FIT had een paar maanden na de opstart zo’n 300 leden. Volgens Frank Janssens heeft hij er 350 nodig om break even te draaien. De coronacrisis zal hem naar schatting een tiental klanten kosten. “Dat zijn vooral mensen die het nog niet veilig vinden om te komen sporten. Er zijn er gelukkig veel meer die stonden te popelen om terug te komen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.