Nieuws Mechelen Starter van de week: Platform ‘Onze vereniging’, een gratis godsgeschenk voor verenigingen

Starter van de week: Platform ‘Onze vereniging’, een gratis godsgeschenk voor verenigingen

Alexander Schillemans en Kristof De Vos

Starter van de week: Platform ‘Onze vereniging’, een gratis godsgeschenk voor verenigingen

HEIST-OP-DEN-BERG – Na maanden van ontwikkelen en finetunen lanceert LHS Global uit Heist-op-den-Berg een gratis webplatform voor verenigingen. Het helpt verenigingen met het bijhouden van hun administratie en om van hun offline vereniging een digitale te maken. Zowel financiën, activiteiten, als ledenbeheer kunnen hierin worden beheerd. Het leukste? Het is gratis !  

LHS Global is een relatief jong bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met webontwikkeling, branding, infrastructuur en cloudtoepassingen. Het was IT-er Kristof De Vos (24) die in 2017 als student ondernemer de basis legde voor LHS Global. Toen collega Alexander Schillemans erbij kwam was LHS Global geboren. Ondertussen werkt het bedrijf met een team van 7 personen.

“Alexander is iemand die heel zijn jeugd bij de Chiro aangesloten was. Hij ontdekte dat er heel wat bij kwam kijken om de administratieve kant van de vereniging op orde te houden. Als IT-specialist bleef hij niet bij de pakken zitten en begon hij aan een oplossing te werken. Toen die er eenmaal was, hadden we meteen het idee om daar iets meer mee te doen en het ook voor andere verenigingen ter beschikking te stellen”, vertelt Kristof De Vos.
Er kwam nog wel wat werk bij kijken om ‘Onze vereniging’ aan te passen voor alle soorten van verenigingen en om het ook op juridisch en veiligheidsvlak in orde te krijgen.

“Nu is alles klaar”, zegt Kristof. “We zijn zachtjes gestart in oktober. Ondertussen zijn er al een aantal verenigingen die het systeem gebruiken.” Het webplatform ‘Onze vereniging’ is gratis voor de verenigingen. Maar om de kosten die LHS Global heeft, te compenseren wordt er jaarlijks een transactiekost aangerekend per persoon die zich lid maakt van de vereniging. “Dat is slechts 2 euro per lid. Dat bedrag kan ofwel extra aangerekend worden aan de leden, ofwel betaalt de vereniging het”, legt Kristof uit.

“Met het platform ‘Onze vereniging’ kunnen wij echt iedereen in een vereniging helpen en ontzorgen”, besluit Kristof. Voorlopig kan een vereniging via het platform zijn volledige ledenadministratie doen, een financieel overzicht krijgen, online betalingen en  activiteiten beheren. Momenteel wordt er nog gewerkt aan een module om nieuwsbrieven te versturen.

www.onzevereniging.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.