Sofie Van Evelghem

Starter van de week: TalentAlly zet in op analyse KernTalenten

Sofie Van Evelghem heeft onlangs de opleiding tot erkend KernTalentenanalist afgerond. In Mechelen is ze ondertussen in bijberoep met een eigen zaak begonnen. “Bij TalentAlly maak ik gebruik van de KernTalentenmethode, waarmee ik iemands persoonlijkheid probeer bloot te leggen.” De methode moet inzicht geven bij het maken van belangrijke keuzes.

De Mechelse Sofie Van Evelghem kwam zelf tijdens een loopbaantraject in aanraking met de KernTalentenmethode, ontdekt en uitgewerkt door Danielle Krekels van Core Talents. "Zelf had ik een hekel aan persoonlijkheidstests en tests in het algemeen, tot ik de KernTalentenanalyse ontdekte. Deze heeft me laten zien dat het ook anders kan. Ze geeft je geen label, lettercombinatie of kleur, maar laat jou volledig in je waarde. Vanuit je sterkte vertrekken, is zoveel fijner dan vanuit een beperking."

KernTalenten geven de aard, het potentieel en de intrinsieke motivatie van een persoon mee. “Het geeft aan wie je bent, wat je zal kunnen en wat je wil. De unieke combinatie van deze drie elementen hangt onbewust samen met iemands kindertijd.” Het kennen van die talenten is een goede start, maar de analyse ervan zorgt pas voor een goed begrip. “Tijdens een KernTalentenanalyse koppel ik terug naar wat iemand graag en niet graag deed als kind, waar die persoon graag en niet graag mee speelde, … Daarna ga ik met die 23 kerntalenten aan de slag en bekijk ik hoe de talenten op elkaar inspelen, hoe ze elkaar versterken of tegenwerken.”

Het resultaat wordt verwerkt in een grondige analyse. “Die verklaart onder andere waarom je wel of niet in bepaalde situaties functioneert, verheldert interne conflicten, biedt een totaalzicht op wie je werkelijk bent en zo meer. De KernTalentenanalyse geeft op die manier een extra dimensie bij een loopbaantraject, een studiekeuze, HR-beleid of de begeleiding na een burn-out. Het levert de bouwstenen voor de ontwikkeling van meer zelfkennis, eigenwaarde en zelfvertrouwen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.