Nieuws Mechelen Starter van de week: The Allied verkoopt herenmode en… serveert koffie

Starter van de week: The Allied verkoopt herenmode en… serveert koffie

Starter van de week: The Allied verkoopt herenmode en… serveert koffie

MECHELEN – PUTTE – Op 19 september opende Pieter Vanhaelewyn (23) uit Putte zijn nieuwe zaak in de hanswijkstraat 56 in Mechelen. In The Allied kan je terecht voor kwaliteitsvolle herenkledij, voor kleine interieurspullen of voor een koffie.

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heet Pieter Vanhaelewyn al een heel parcours afgelegd. Hij studeerde Sport en Beweging, deed zijn stage bij een evenementenbureau en kreeg daar de smaak te pakken om ooit iets in die sector te doen. Toch kwam hij in Amsterdam terecht waar hij Retail Assistant manager werd in een flagship store van het modemerk Deus. Het bleef echter kriebelen om zelf te ondernemen en toen hij Amsterdam verliet besloot hij om in Mechelen een modezaak voor heren te openen.

The Allied is een conceptstore. Je vindt er naast kleding bijvoorbeeld ook interieurobjecten waaronder keramiek die door zijn moeder werd gemaakt. Of je kan er ook terecht voor een koffie of iets fris. “Het gaat mij vooral om een ‘beleving’ te bieden aan mijn klanten. Zo denk ik er bijvoorbeeld aan om volgend jaar wijndegustaties te organiseren in de tuin achter de winkel. Mijn vader importeert namelijk Italiaanse wijn.

Net als zijn moeder is ook Pieter een creatieve duizendpoot. De winkel werd volledig door hemzelf ingericht. Ook de kledingcollectie die hij verkoopt is iets wat je volgens Pieter zelf niet in andere Mechelse zaken vindt. “In Antwerpen zijn er al meer van dit soort winkels, maar in Mechelen nog niet. Ik denk dat er hier ook een markt voor is. Mijn doelpubliek is niet uitgesproken jong of oud. De kleding die ik verkoop kan door iedereen gedragen worden.”

Dat Pieter graag de handen uit de mouwen steekt bewijst het feit dat hij op de dagen dat de winkel gesloten is aan de slag gaat bij een tuinaannemer. “Ik ken hem al sinds mijn jeugd, het is een goeie vriend. En terwijl ik hem help verdien ik nog iets op de sluitingsdagen van de winkel.”    

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.