Nieuws Mechelen Starter van de week: The Bubble Company verkoopt topchampagne in pop-up

Starter van de week: The Bubble Company verkoopt topchampagne in pop-up

Starter van de week: The Bubble Company verkoopt topchampagne in pop-up

WILLEBROEK – Filip Mertens (43), zaakvoerder van The Bubble Company, is al zijn hele leven gepassioneerd door champagne. Sinds enkele jaren brengt hij een exclusieve champagne op de markt geproduceerd in zijn eigen champagnehuis in Epernay. Door de coronacrisis en de sluiting van de horeca zag hij zich genoodzaakt om plots anders te gaan denken. Maandag 2 november opende hij een pop-up wijnwinkel in Willebroek.

‘Victor & Charles’, zo heet het champagnemerk van Filip Mertens. Hij is sinds 1998 actief in de wereld van wijnen maar heeft vooral een passie voor champagne. Eerst als sommelier in de gastronomie, daarna jaren als Key Account Prestige bij Champagne POMMERY en commercieel directeur bij MAMPAEY & Co. In 2009 startte Filip zijn eigen champagneproductie.
VICTOR & CHARLES heet zijn merk. Het is genoemd naar zijn vader en zijn overgrootvader en staat op de kaart in sterrenrestaurants zoals het Hof van Cleve, The Jane en ’t Zilte.

Diezelfde champagne van The Bubble Company is nu dus ook te koop in het centrum van Willebroek. In de Overwinningsstraat 43 opende Filip op maandag 2 november zijn gloednieuwe pop-up. Naast de Victor & Charles champagne vind je er ook een gamma van kwalitatieve Spaanse wijnen en cava’s.

Terwijl The Bubble Company zich normaal gezien focust op de restaurants en andere B2B-klanten, moest Filip zich door de noodgedwongen sluiting van de horeca op zoek naar een andere afzetmarkt. Tijdens de eerste lockdown startte hij met een webshop die een groot succes was in de regio Willebroek. Filip leverde wijn en champagne aan huis. “Ik voelde mij als een melkboer maar dan met wijn. Maar ik ben de Willebroekenaars niettemin heel dankbaar voor hun steun.”

Die ervaring uit de eerste lockdown bracht hem op het idee om een fysieke wijnhandel te openen in Willebroek. Dat gebeurde dus maandag in de Overwinningsstraat 43. Ook tijdens de lockdown is de pop-up van dinsdag tot zondag geopend in de namiddag. Ook de webshop blijft natuurlijk actief.

www.bubblecompany.eu

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.