Nieuws Mechelen Starter van de week: totaalbeleving bij Roots barber.shop

Starter van de week: totaalbeleving bij Roots barber.shop

Starter van de week: totaalbeleving bij Roots barber.shop

Na veertien jaar bij een groothandel in bloemen en planten te hebben gewerkt, gooide Tom Uytterhoeven het roer volledig om. Begin maart opende hij als barbier zijn eerste eigen zaak in Mechelen: Roots barber.shop. “Mijn moeder heeft een kapperszaak in Kontich, dus eigenlijk heb ik het met de paplepel meegekregen”, vertelt de 36-jarige ondernemer. De barbierszaak is een plek voor mannen, die tijdens een knipbeurt van baard of kapsel van een fris drankje en een vleugje vinylmuziek willen genieten.

Twee jaar geleden besliste Tom Uytterhoeven om een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Ik ben begonnen met een kapperscursus in Antwerpen om te kijken of het wel mijn ding was. Het was me echter meteen duidelijk dat ik er mijn beroep van wilde maken.” Na een privéopleiding bij een ervaren kapper en een job bij Hairmadness in Heist-op-den-Berg, was de tijd rijp om op zelfstandige basis van start te gaan. Het pand in de Katelijnestraat vormde daarvoor de geschikte locatie. “De gevel van het pand is ronduit prachtig. Binnen was wat meer werk, maar dankzij de hulp van vrienden en familie hebben we er een gezellige ruimte van kunnen maken.” Tom Uytterhoeven woont zelf al zes jaar in Mechelen. “Ik voel dat er muziek zit in de weg die Mechelen is ingeslagen, waar er opnieuw ruimte is voor kleinere winkels met een originele opzet.”

Roots barber.shop gaat voor een bediening tot in de puntjes. “Ik wilde een eigen plek, waar ik mannen een bepaalde service kan geven. Zij kunnen hier zowel terecht voor een keurig getrimde baard als voor een retrokapsel. Met een pintje of cola in de hand kunnen ze hier tot rust komen en nadien, met een frisse coupe en blakend van zelfvertrouwen, buitenstappen.” In de Mechelse zaak staat vooral sfeer en gezelligheid centraal. “Met vinylplaten wordt er, afhankelijk van het moment, jazz, blues, rock of zelfs oldschool hiphop gedraaid. Hopelijk is dat iets waar mijn zaak na verloop van tijd ook voor bekend staat. Dan vind ik het zelfs niet erg dat er soms een kraakje in de muziek zit.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.