Nieuws Mechelen Starter van de week: Yellowleaf digitaliseert bedrijven

Starter van de week: Yellowleaf digitaliseert bedrijven

Starter van de week: Yellowleaf digitaliseert bedrijven

Na hun deelname aan het Bootcamp van de Antwerp Entrepreneur Academy bij Voka – Kamer van Koophandel Mechelen besloten studenten Jeroen Audenaert en Vincent Scheltjens om samen een eigen onderneming uit de grond te stampen. In Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) werd digitaal agentschap Yellowleaf boven de doopvont gehouden. De twee jonge ondernemers, die elkaar leerden kennen tijdens hun studies Handelswetenschappen aan de KU Leuven, willen kmo’s helpen om hun digitale communicatie en marketing te verbeteren. “Het is belangrijk dat ook die kleinere ondernemingen en organisaties hun digitale luik uitwerken”, zegt Vincent Scheltjens. “Vanuit onze schoolprojecten wisten we dat we elkaar aanvullen en op een efficiënte manier kunnen samenwerken.”

Daar waar het digitaal denken ontbreekt, biedt het team van Yellowleaf de nodige ondersteuning. “We willen organisaties en bedrijven een sterke en frisse online identiteit geven, dat is haast onmisbaar tegenwoordig. Toch merken we dat velen daar niet de tijd of grote middelen voor hebben.” Het jonge bedrijf uit Heist-op-den-Berg richt zich vooral op kmo’s en kleinere organisaties uit alle sectoren. “We bouwen websites via beproefde Content Management Systemen, zoals WordPress”, vertellen Jeroen en Vincent. “Onze service stopt niet bij de bouw van de website alleen. We bieden een totaalpakket om de digitale communicatie van onze klanten op punt te zetten. Naast het webdesign bieden we ook SEO-ondersteuning, contentmanagement en websiteonderhoud, opzetten van social media pagina’s, online advertising en logodesign.” Elk begeleidingstraject wordt tegen een betaalbare prijs volledig afgestemd op de noden van de klant.

Nu de eerste projecten zijn afgewerkt en de klanten tevreden zijn, zitten hun starterszorgen er zo goed als op. “De eerste opdrachten binnenhalen en opleveren, is toch altijd een spannende fase. Gelukkig zijn we die goed doorgekomen. We kunnen nu verder groeien en hebben hopelijk een stevig bedrijf tegen dat we afstuderen.” Momenteel zitten Jeroen en Vincent in hun derde Bachelor Handelswetenschappen. Normaliter studeren ze beiden na een masterjaar in juni 2018 af.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.