Nieuws Mechelen Station Lier wordt fietsknooppunt

Station Lier wordt fietsknooppunt

Station Lier wordt fietsknooppunt

Provincie Antwerpen is in volle voorbereiding voor de aanleg van de fietsostrade F11 tussen Antwerpen en Lier. Daarbij wordt ook geïnvesteerd in een fietscomplex aan het Lierse station. “Met fietsostrades naar zowat alle windrichtingen zullen fietsers zo veiliger, sneller én met meer comfort kunnen fietsen. Het station van Lier wordt de fietsdraaischijf van de regio”, zegt Bert Wollants, Liers schepen van Openbare Ruimte en Mobiliteit.

“De fietsostrade F11 Antwerpen-Lier wordt 11 km lang. Op slechts 30 minuten fiets je dan van Antwerpen naar Lier”, verduidelijkt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mobiliteit bij de provincie Antwerpen. Op termijn kan er vanuit de Pallieterstad naar Antwerpen (F11), Mechelen via Lint (F16 en F1), Aarschot (F104) en Herentals (F103) worden gefietst. “Lier is met een vertrek- of aankomstpunt van vier fietsostrades een belangrijke schakel in ons fietsostradenetwerk”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.

Met de centrale ligging van Lier in het fietsostradenetwerk is de aanleg van een fietscomplex aan het station van Lier dan ook een noodzaak. In de plannen voorziet de provincie een tunnel onder de ring van Lier en een brug over de spoorlijnen richting de noordzijde van het station. “Met de bouw van een fietsbrug en –tunnel bieden we een concreet alternatief voor de auto en de file. Iedereen zal veilig en comfortabel van en naar Lier kunnen fietsen”, duidt Ben Weyts. De Vlaamse overheid voorziet daarvoor 4 miljoen euro. De provincie Antwerpen investeert vervolgens nog in de verbinding met de Hockeyweg. De stad Lier betaalt, met steun van het Fietsfonds van de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid, de aanrijhelling van de F16 uit Lint.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.