Kristof Vacaet Kristof Vacaet. Foto: JW

Steeds meer cateraars en marktkramers op het Brooikensplein in Rumst

Geregeld ontdekken zelfstandige cateraars en marktkamers het Brooikensplein als verkoopplaats. Vooral voor culinaire maaltijden en lekkers vinden kopers er zowat dagelijks hun gading. Donderdagmiddag daagde Kristof Vacaet (49) uit Mechelen er als De Paella Chef op met zijn gloednieuw kraam.

Met maandelijks een markt met standhouders van lokale producten staan op het Brooikensplein aan de Begijnenbossen in Reet (Rumst) ondertussen zowat dagelijks marktkramen. Naast voor een koffie bij een barista kan je er, afhankelijk van de dag, onder meer terecht voor frikadellen, rolijs, vis, pizza, spaghetti, hamburgers en wafels.

Daar komt nu een paellakraam met een aantal aanverwante etenswaren bij. Donderdagmiddag daagde Kristof Vacaet uit Mechelen voor het eerst met zijn kraam aan het Brooikensplein op. “Ik ben freelance chef en ben onder de noemer Flying Cook & Catering al jaren als zelfstandig kok aan de slag. Geregeld doen restaurants op mij beroep wanneer hun kok uitvalt.”

“Zo werk ik ondertussen occasioneel in restaurant Botanic Sanctuary Antwerp. Maar het was mijn idee om ook met een eigen kraam op diverse locaties staan. Eind vorig jaar kocht ik een dergelijke wagen maar het duurde toch nog maanden vooraleer ik die had en alles administratief geregeld was.”

 

Kristof Vacaet. Foto: JW
Foto: JW

Maar sinds deze week is die lijdensweg achter de rug. Op vrijdag zal zijn paellakraam in Sint-Katelijne-Waver en op donderdag in Reet zorgen voor onder meer paella’s en andere Spaanse specialiteiten. Volgens Kristof zullen bijkomend geregeld ook andere gerechten te koop zijn.

Enkel nog op te warmen

“Het is voor mij een test in de hoop dat dit initiatief in de toekomst kan uitgebreid worden. Als het nodig is, zal ik dan met flexijobbers werken. Door het drukke leven, kopen mensen immers steeds vaker kant-en-klare maaltijden die ze alleen nog maar in de microgolfoven moeten opwarmen.”

De keuze voor het Brooikensplein in Reet was volgens Kristof vlug gemaakt. “Hier wonen veel jonge gezinnen en er bestaat reeds een traditie om klaargemaakte gerechten te kunnen kopen. De samenwerking met de gemeente verliep trouwens opperbest.”