naaiatelier stephanie Foto: Hélène Baccaert

Stephanie gaat droom achterna en opent eigen naaiatelier in Koningshooikt

Stephanie, een 33-jarige onderneemster met een diepgewortelde passie voor mode en ambachtelijk werk, heeft haar droom waargemaakt door haar eigen naaiatelier te openen in Koningshooikt. Met haar naaiatelier biedt ze niet alleen maatwerk aan, maar ook workshops voor beginners en gevorderden.

Stephanie vertelt enthousiast over haar beslissing om een eigen naaiatelier te starten. “Het idee zat altijd al in mijn hoofd. Nadat ik bij Dries Van Noten had gewerkt, ben ik een andere weg ingeslagen toen ik kinderen kreeg. Door de coronapandemie belandde ik tijdelijk ergens anders en werkte ik voor de belastingdienst. Maar dat was niet iets wat ik wilde blijven doen. Mijn man heeft me altijd aangemoedigd om iets voor mezelf te beginnen, en uiteindelijk heb ik de sprong gewaagd.”

Naast het aanbieden van maatwerk, geeft Stephanie ook workshops aan mensen die nog nooit eerder hebben genaaid. “Ik begeleid beginners van begin tot eind. Eerst leren ze werken met een naaimachine, waarbij ik samenwerk met Naaiwinkel Van Rooy uit Lier om hen hetzelfde model te kunnen aanbieden als ze verder willen gaan met naaien”, legt ze uit. “In kleine groepjes van 4 leer ik ze eerst de basistechnieken. Als die onder de knie zijn, gaan we verder met het maken van een shopping bag, op die manier hebben ze na de workshop ook iets leuks om mee naar huis te nemen.”

Workshops

Naast deze beginnerworkshops biedt Stephanie ook workshops aan voor retouches, zoals het verkorten van broeken of het vastzetten van knopen. Ze legt uit dat ze haar passie voor mode al vroeg ontdekte tijdens haar middelbare schoolperiode. “Ik begon met een modeopleiding op de Ursulinen in Lier. Ik moest toen kiezen voor een technische richting, maar dat was niet echt mijn ding. Ik wilde graag iets doen waarbij ik veel met mijn handen kon werken. Zo ben ik in mode beland. Na mijn opleiding in Lier, heb ik ook nog 2 jaar in Mechelen gestudeerd.”

Haar passie voor mode bracht Stephanie naar Italië, waar ze stage liep bij verschillende gerenommeerde namen in de modewereld. Zo werkte ze onder andere voor Dries Van Noten en Tony Linders. Na haar stages keerde ze terug naar België en werkte ze ook samen met ontwerpers zoals Geert De Puysseleyr en Chris Janssens.

Op maat

Stephanie maakt niet alleen kledingstukken op maat, ze is ook bezig met het transformeren van bestaande items tot nieuwe creaties. “Ik maak niet alleen kleding op maat, maar momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met het maken van hoezen voor zetels en kussens”, vertelt ze. “Ik kan ook van een bestaand kledingstuk een nieuw stuk maken. Onlangs maakte ik bijvoorbeeld voor een klant van een jurk een rok. Ook wanneer mensen met stoffen komen, kan ik een kledingstuk op maat maken afhankelijk van de wens van de klant.”

Als extra initiatief geeft Stephanie om de 2 weken les aan senioren in het dienstencentrum De Waaier in Koningshooikt. Hier helpt ze hen bij het oplossen van problemen waar ze tegenaan lopen tijdens het naaien en geeft ze handige tips. Deze lessen lopen nog tot juni.

Het is duidelijk dat Stephanie haar passie voor mode heeft omgezet in een succesvolle onderneming. Met haar naaiatelier en workshops biedt ze niet alleen maatwerk aan, maar inspireert ze ook anderen om hun creatieve kant te ontdekken en te ontwikkelen. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in Stephanie’s diensten biedt ze de mogelijkheid om contact met haar op te nemen via haar website www.naaiatelierstephanie.be of telefonisch via 0471908752 om een afspraak te maken.