sterrenrestaurant Pastorale Foto: JW

Sterrenrestaurant Pastorale al jaar gesloten, gemeente hoopt dat pand niet leeg blijft staan

Het gebouw waarin topchef Bart De Pooter zijn sterrenrestaurant Pastorale uitbouwde, staat ondertussen een jaar leeg. Het schepencollege is blij dat de maandelijkse huur mooi op tijd binnenloopt, maar ziet met lede ogen de leegstand aan.

Tot net voor Kerstmis 2022 konden klanten met volle teugen genieten van de heerlijkste menu’s in het tweesterrenrestaurant de Pastorale in de Laarstraat in Reet. Topchef Bart De Pooter besliste kort daarvoor ietwat verrassend om elders aan de slag te gaan.

Ook voor het gemeentebestuur dat het gebouw aan De Pooter verhuurde en er nog een jarenlange overeenkomst mee heeft, kwam de beslissing als een donderslag bij heldere hemel. Burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) omschreef het als een groot verlies voor de uitstraling de gemeente. Het gebouw staat ondertussen meer dan een jaar leeg. De concessie loopt nog tot 3 juni 2036.

LEES OOK. Chef Bart De Pooter uitgeroepen tot ondernemer van het jaar op Culinary Innovators Awards

“Dit verhaal is niet hetzelfde zoals we dat met onze taverne De 3Ri4en of de cafetaria aan sporthal Den Beemd meemaakten”, zegt de burgemeester. “Bart De Pooter komt zijn verplichtingen na maar leegstand is niet iets wat we graag hebben. We gaan hem binnenkort contacteren om te zien wat zijn plannen met het gebouw zijn.”

Gesprek nodig

“De enige beweging die we er een tijdje geleden zagen was een infoavond van het Davidsfonds maar dat was dus voor een beperkt publiek en voorlopig de enige activiteit die er in een heel jaar doorging.”

Eerder liet De Pooter weten dat zijn visrestaurant Vis van A in Antwerpen prioriteit genoot. “Misschien wordt het een evenementenruimte of gewoon een kantoorgebouw. Het kan ook zijn dat een jonge ondernemer het wel ziet zitten om er opnieuw een restaurant of een ander concept in onder te brengen”, klonk het. Voorlopig blijft het dus wachten op de toekomst van het gebouw dat ooit effectief een pastorie was.