Nieuws Mechelen Studenten ontwerpen nieuw museum voor Mechelen

Studenten ontwerpen nieuw museum voor Mechelen

Studenten ontwerpen nieuw museum voor Mechelen

MECHELEN – De studenten van het zesde jaar Architecturale- en Binnenhuiskunst van COLOMAplus ontwierpen een nieuw museum voor Mechelen.

De eindejaarsleerlingen leverden sterk staaltje ontwerpwerk af. De leerlingen van 6 Architecturale en Binnenhuiskunst van COLOMAplus kregen als opdracht voor hun eindwerk om een nieuw museum voor Mechelen te ontwerpen op een nieuwe locatie in de stad. Er werd gekozen voor de hoek Motstraat-Hanswijkvaart, een op dit moment braakliggend terrein, niet ver van de school.

Praktijkleraren Architecturale- en Binnenhuiskunst Luc Stevens en coördinator/technisch adviseur Kristel Michiels waren in de wolken over de kwaliteit van de ingezonden eindwerken. “De leerlingen toonden sterke staaltjes van ontwerperskunsten én wisten het hoe en waarom goed te verantwoorden. Het werk van Timon Rabou was hoogstaand. Hij plant een nieuw luchtig en innovatief gebouw.”

In het stedelijk RUP-voorstel ‘Ragheno, Stadswijk van de toekomst’, is er op deze plaats nochtans geen museum voorzien. Volgens Timon zou een nieuw museum, misschien voor moderne kunst, in een nieuwe stadswijk, dicht bij het station van Mechelen de historische stad, vanuit een ander perspectief weer eens op de kaart zetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.