racewin

Studenten racen elektrisch naar podiumplaats

Umicore Nova, de nieuwste elektrische racewagen van Formula Electric Belgium met studenten van Thomas More en KU Leuven, is derde geworden tijdens de Formula Student Hungary. Het studententeam behaalde een podiumplaats in de dynamische categorie.

Het team neemt met de innovatieve wagen deel aan de Formula Student competitie. Dit is een reeks van internationale races waarin studenten van over heel de wereld het tegen elkaar opnemen in hun zelfgebouwde racewagen. De studenten worden beoordeeld op de performantie van hun wagen in de dynamische categorie maar evengoed op hun ondernemerschap en professionaliteit in de statische categorie waar ze o.a. een business presentatie moeten geven. Wereldwijd gaan er competities door in Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, de VS, Australië en Japan.

Innovatie

De Belgische Umicore Nova nam het in Hongarije op tegen 40 andere teams tijdens de Formula Student Hungary. De concurrentie was stevig maar het Belgische studententeam zette met een derde plaats een knappe prestatie neer. "Het innovatieve batterijpakket en de performante vierwielaandrijving hebben er zeker toe bijgedragen dat we een podiumplaats veroverd hebben," zegt teamleader Gert-Jan. "Het meest trots ben ik op alle teamleden die hun hart en ziel in dit project hebben gestoken."

Gedurende negen maanden werkten de studenten aan het ontwerp en de bouw van de elektrische racewagen.  De Umicore Nova weegt slechts 200 kg en haalt 100 km/u in amper 2,6 seconden.

"We werken samen met een netwerk van meer dan 130 bedrijven", zegt Wannes Vanheusden, marketingverantwoordelijke van het team. "Om zo’n podiumplaats te behalen, hebben we de nadruk gelegd op de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve technologieën. Zo leggen we de link tussen de academische wereld en de industrie."