Nieuws Mechelen Studentenjob kwijt? Dan start ik zelf als ondernemer.

Studentenjob kwijt? Dan start ik zelf als ondernemer.

Studentenjob kwijt? Dan start ik zelf als ondernemer.

LIER – De Lierse studente TEW Amber Schijvaerts had een leuke studentenjob. Door de langdurende sluiting van de horeca is ze deze kwijt. Ze hield er een financiële kater aan over. En bleef ze niet bij de pakken zitten. Amber startte in oktober vorig jaar haar eigen online webwinkel www.ferriore.com waar ze trendy en tegelijkertijd betaalbare sneakers en damesschoenen verkoopt.

Amber Schijvaerts zit in haar laatste masterjaar Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de Universiteit Antwerpen. Corona was het zetje dat ze nodig had om datgene te doen waar ze stiekem al lang van droomde, namelijk een eigen zaak uit de grond stampen. Amber was altijd al geboeid door mode en ondernemen. “Toen ik in de lagere school zat, zei de directrice eens op een ouderavond tegen mijn ouders dat ik bij de ‘fashion police’ zat. Ik kon toen al niet onder stoelen of banken steken wat ik mooi en minder mooi vond. Mijn papa is een ondernemer. Op zijn 26ste startte hij zijn eigen bedrijf. Ik denk dat ik zeker wat van zijn genen heb.”

De timing om met een online shop te starten was ideaal. Door corona was fysiek winkelen nauwelijks mogelijk en schakelden heel wat mensen massaal over op online shoppen. De start van de eigen zaak kostte onnoemelijk veel tijd, maar gaf tegelijkertijd de broodnodige positieve energie. “Achteraf beschouwd kwam alles samen. Ik had echt wel iets anders nodig naast het 24/7 studeren om mijn motivatie een boost te geven. Ondertussen genereert mijn webshop voldoende omzet om het verlies van mijn studentenjob te compenseren. Dat is natuurlijk leuk meegenomen, maar dat was zeker niet de drijfveer”, zegt Amber. “Bovendien heb ik er ongelooflijk veel uit geleerd en is mijn respect voor zelfstandige ondernemers enkel maar gegroeid. Ik doe alles zelf, op zoek gaan naar leveranciers – die ik ondertussen in Frankrijk en Duitsland gevonden heb -, een eigen merk en brand bedenken en uitbouwen, de online marketing en alles financieel perfect opvolgen. Gelukkig krijg ik hulp van mijn mama die helpt met het inpakken, labelen en verzenden van de bestellingen.”

Amber haar korte termijn doel is om de webshop nog bekender te maken bij een breder publiek zowel in België als in Nederland, waar trouwens nu al heel wat bestellingen vandaan komen. Ondertussen heeft de studente TEW al een job op zak. Ze start in september bij Deloitte als Business Process Risk Consultant. Dat wil Amber combineren met haar eigen zaak. “Ferriore.com is een deel van mijn leven. Mijn eigen zaak geeft me immens veel positieve energie. En dat is iets dat je altijd kan gebruiken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.