Plopsa Hotel

Studio 100 legt eerste steen Plopsa Hotel

SCHELLE / DE PANNE - Studio 100 legde zopas de eerste steen van het Plopsa Hotel, dat vlak naast Plopsaland en Plopsaqua in De Panne wordt gebouwd. Met een eigen hotel wil Plopsa Group haar themaparken laten uitgroeien tot een meerdaagse bestemming.

De opening van het allereerste Plopsa Hotel staat gepland in de zomer van 2020. Op een totale oppervlakte van 12.000 m² zal het hotel 117 themakamers, een ruim buffetrestaurant met aanpalend buitenterras, twee bars en drie vergaderzalen tellen.

Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100, haar eerste stappen in de hotelbranche. “We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. De start van de bouw van een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Met een eigen hotel op de site De Panne wensen we uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Doorgedreven thematisering
Plopsa staat gekend voor haar doorgedreven thematisering en originaliteit en dit wordt uiteraard in het eerste hotel niet anders. Zo krijgt het hotel een foyer die volledig als theater-/operazaal wordt ingericht en waarbij de personages van Studio 100 een centrale rol krijgen. Ook de kamers zullen naar de leefwereld van de figuren gedecoreerd worden. Van de 117 kamers zullen er 11 suites een thema van onder andere Maya de Bij, Kabouter Plop, Bumba, K3 en Mega Mindy krijgen. Daarnaast worden er nog 14 luxesuites voorzien van alle ruimte, luxe en comfort. De overige 92 standaardkamers krijgen een neutraler theaterthema.

Ruimte voor bedrijven
Het nieuwe Plopsa Hotel zal niet enkel ruimte bieden voor Plopsa-bezoekers, maar ook voor bedrijven. “Zo zullen er drie vergaderzalen worden voorzien met een totale capaciteit van 350 personen waar onze zakelijke klanten terecht kunnen. Die doelgroep vormt namelijk een kwart van onze omzet”, aldus Van den Kerkhof.

De eerste steen, waarmee de bouw van het Plopsa Hotel officieel van start gegaan is, is gezamenlijk gelegd door Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, burgemeester van De Panne Bram Degrieck, schepen van Toerisme van De Panne Cindy Verbrugge, Gert Verhulst en de CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof. Aan de bouw van het Plopsa Hotel hangt een prijskaartje van 20 miljoen euro. Het nieuwe hotel zal bovendien werkgelegenheid aan 50 nieuwe medewerkers bieden.