Studio 100 pop-up theater Foto: Joris Herregods

Studio 100 maakt zich op voor komst van Amerikaans oud-president

Oud-president Barack Obama komt naar Puurs (Puurs-Sint-Amands). In het Studio 100 Pop-Up Theater zal hij het tweedaagse technologie-evenement FTI SuperNova feestelijk inleiden met een speech. Het nieuws raakte woensdag bekend, maar blijft nazinderen. Bij Studio 100 blijven ze er kalm onder. Hoogwaardige bezoekers ontvangen is dan ook business as usual.

Organisator Jürgen Ingels blonk in deze krant van trots en de gsm van burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V - Team Koen) stond woensdag de hele dag gloeiend heet. PR-manager van Studio 100 Jan Pieter Boodts relativeert dan weer het bezoek van Obama. “Wij zijn het gewoon om prominente figuren te ontvangen in ons Pop-Up Theater”, zegt Boodts. “Het vorstenpaar komt regelmatig naar een van onze voorstellingen kijken. En onlangs nog zat Diane von Fürstenberg (Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster red.) in de zaal tijdens de voorstelling van de musical Red Star Line.”

“De standaard ligt bij Studio 100 altijd hoog”, legt Boodts uit. “Of het nu Barack Obama of een toeschouwer van een van onze voorstellingen is, wij willen iedereen op een aangename, professionele manier ontvangen. Dat zit in ons DNA.”

“Uiteraard zijn we vereerd dat FTI SuperNova voor ons kiest om iemand als Barack Obama een podium te geven. FTI was op zoek naar een locatie die zowel technisch als logistiek top is. Dan kom je al snel bij ons Pop-Up Theater terecht.”

Veiligheid

Het Pop-Up Theater in Puurs is volgens Boodts een pareltje van technisch vernuft. “Daarom kunnen wij hier zowel met onze eigen producties terecht, als met externe. Even geleden gingen hier de Kastaars nog door. Het theater wordt voor meer dan alleen musicals gebruikt.”

Over de maatregelen die genomen worden in samenwerking met de geheime dienst kan Boodts niets kwijt. “Onze event manager en het technisch team staan in contact met de geheime dienst om het gebouw qua beveiliging klaar te krijgen voor de oud-president.”