Peppe Giacomazza

Studio 100 strikt tweede topchef voor pop-up theater

PUURS - Studio 100 voegt een nieuwe grote naam toe aan de culinaire omkadering van de musical 40-45. Na Sergio Herman opent ook collega-topchef Peppe Giacomazza immers een tijdelijk restaurant in het pop-up theater in Puurs.

Eerder maakte Studio 100 al bekend dat sterrenchef Sergio Herman een tijdelijk exclusief restaurant opent in het pop-up theater. Nu is ook Peppe Giacomazza gezwicht voor de musical 40-45. Vanaf 7 oktober serveert hij authentieke Italiaanse gerechten in Peppe's Trattoria.

Gert Verhulst van Studio 100: “Ik ben bijzonder verheugd dat we na Sergio Herman, ook Peppe Giacomazza hebben kunnen overtuigen om mee zijn gastronomische schouders onder het pop-up theater te zetten. Ik ben zelf een enorme liefhebber van Peppe's creaties en ik ben er zeker van dat ook de bezoekers van de spektakel-musical 40-45 zijn gerechten zullen smaken."

La Botte
Peppe Giacomazza leerde de kneepjes van het vak van zijn vader Vincenzo, die 38 jaar geleden het restaurant La Botte opende in Genk. Samen met zijn broer en sommelier Gaspare hebben Vincenzo en Peppe ervoor gezorgd dat hun restaurant in 2008 door GaultMillau werd uitgeroepen tot ‘het beste Italiaanse restaurant’. In 2015 pakte de Siciliaanse chef uit met Peppe's, een gloednieuw culinair concept waarbij hij inzet op al het beste dat zijn thuisland heeft te bieden.

Sinds de start van de culinaire zender njam! zo'n acht jaar geleden werkt Giacomazza samen met Studio 100-baas Gert Verhulst. "Ik ben nu dan ook enorm blij en vereerd dat ik aan dit fantastische project zal meewerken", zegt Peppe. "De gasten van Peppe’s Trattoria mogen zich verwachten aan smaakvolle Italiaanse gerechten waar de goesting en kwaliteit van af zal spatten. Ik kijk er nu al naar uit."