Succes voor Duffelse Opnieuw & Co

DuffelHet gaat goed met de kringwinkel Opnieuw & Co op de Hondiuslaan in Duffel. De infrastructuurwerken zijn afgerond en er is een nieuw samenwerkingsakkoord met de gemeente.

De Duffelse vestiging van Opnieuw & Co is gestart in 2004 en kent sindsdien een sterk groeiende klantengroep. In 2014 bezochten meer dan 200.000 klanten deze kringwinkel.

Uiteraard moet de winkelinfrastructuur meegroeien, en daarom werd vier jaar geleden gestart met de noodzakelijke verbeteringswerken. Die waren zeer ingrijpend: een nieuwe verwarmingsinstallatie, dakisolatie, nieuwe plafonds, een nieuwe winkelingang met hellend vlak, een nieuwe lift, vernieuwde elektriciteit, automatische winkeldeuren, een nieuwe refter en kleedkamers, uitbreiding van de parking, nieuwe kassameubels en winkelrekken…

Projectadviseur van Opnieuw & Co Peter Janssen: “Om de kosten zo veel mogelijk te drukken, is het aangewezen dat we dergelijke aanpassingswerken voornamelijk door een eigen verbouwingsteam laten uitvoeren. Het team infrastructuur bestaat uit een verantwoordelijke werkbegeleider met acht uitvoerende medewerkers (1 vaste medewerker en 7 leefloners tewerkgesteld door het OCMW). De zusters van het Convent van Betlehem zijn eigenaar van het gebouw en hebben een renteloze lening toegestaan voor deze verbouwingswerken. Opnieuw & Co is hen zeer dankbaar voor deze steun.”

De gemeente Duffel blijft Opnieuw & Co financieel steunen, al is de steun verminderd. Directeur Koen Goemans: “Opnieuw & Co is verheugd over de verdere samenwerking met het gemeentebestuur van Duffel. Niet alleen op het gebied van sensibilisering, maar zeker vanwege de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de komende vier jaar. Gezien de financiële situatie van de gemeente heeft Opnieuw & Co wel de helft van de vergoeding moeten inleveren. We zullen extra moeten inzetten op de winkelverkoop om dit verlies te compenseren. Toch is Opnieuw & Co blij dat er opnieuw een overeenkomst is en dat de gemeente financieel blijft steunen. Zonder overheidssteun kan een kringwinkel nu eenmaal niet bestaan.”