Nieuws Mechelen Superkip lanceert dochteronderneming

Superkip lanceert dochteronderneming

Superkip lanceert dochteronderneming

PUTTE – Het Putse familiebedrijf Superkip lanceert dochteronderneming SuperMealz. Het gaat om take away met verfijnde gerechten. Een eerste volautomatische take away shop staat bij Vertommen NV, een tweede opent binnenkort aan het Superkipatelier langs de Leuvensebaan.

“We zijn al een hele tijd meer dan een kip-aan-’t-spitkraam. Dit is een logisch vervolg”, vertelt zaakvoerder Valerie Haegeman. Sinds Corona noteren ze bij Superkip een groeiende belangstelling in bereide gerechten. “Met Superkip doen we zeven markten in de ruime regio aan, waarvan sommigen twee keer per week. We bieden al een hele tijd meer aan dan kippenproducten alleen. We werken al even met vaste weeksuggesties, gezonde gerechtjes en heerlijke soepen. Tijdens de feestdagen waren onze menu’s een schot in de roos. Maar omdat niet iedereen de markt kan bezoeken, bedachten we dit nieuwe concept”, zegt Valerie.

Samen met haar zus Vanessa en Cédric Van den Bossche werkte Valerie SuperMealz uit. “Supermealz staat voor culinair verfijnde gerechten, aangevuld met gezonde maaltijden of dessertjes van mijn zus Vanessa. Zij runt in bijberoep Healthy Pleasure en een deel van haar aanbod vind je ook in onze automaten.”
De zussen gingen in zee met Cedric Van den Bossche. “Hij was de oprichter van Zio in Keerbergen waar hij tien jaar achter het fornuis stond. Nadien was hij actief in de eventsector. Corona bracht hem weer in de keuken en hij verzorgt voor ons bijzonder lekkere en fijne gerechten, ready to (h)eat.”Het aanbod gaat van klassiekers, comfortfood en evenwichtige gerechten over healthyfood tot verse soepen en desserts.”

Een eerste take-away-shop staat bij Vertommen. Aan het atelier van Superkip opent binnenkort een tweede. “Een specialere automaat”, zegt Valerie. “Naast het vaste aanbod, werkt de automaat ook met een lockersysteem. Zo kunnen bestellingen via de webshop afgehaald worden met een lockercode. Dat geef onze klanten de mogelijkheid af te halen wanneer het atelier gesloten is. De ambitie is meer automaten te plaatsen, verser dan vers te handelen en regelmatig nieuwe gerechtjes presenteren.”

Het familiebedrijf Superkip bestaat intussen 45 jaar en startte als een marktkraam met kip aan ’t spit. Tien jaar geleden nam Valerie Haegeman het bedrijf over van haar moeder, enkele jaren geleden kwam ook haar zus Vanessa aan boord. Het bedrijf telt tien werknemers.

www.supermealz.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.