Foto: Chris Van Rompaey

Suphattra opent Wai Thai Massage: keuze tussen ontspannende massages en traditionele Thaise massage

LIER - Suphattra Sripromthong en haar echtgenoot Jan Verheyleweghen openden op de Gasthuisvest 12 in Lier een Thais massagesalon. Wai Thai Massage richt zich op mannen én vrouwen, en biedt voor alle duidelijkheid géén erotische massages aan.

Su, de roepnaam van Suphattra, groeide op in Nakhon Ratchasima, vaak afgekort tot Khorat, een stad zowat 260 kilometer ten noordoosten van de Thaise hoofdstad Bangkok. “Ik heb daar vooral in een kraampje op straat kipgerechten verkocht, wat hard werken was voor weinig geld. Op een bepaald moment leerde ik Jan daar kennen en van het een kwam het ander. Uiteindelijk ben ik hem naar België gevolgd”, vertelt Su.

Diploma 

“Maar vooraleer Su naar hier verhuisde, is ze eerst een massagecursus gaan volgen. Na 150 uur les ontving ze van het Thaise Ministerie van Volksgezondheid haar diploma van massagetherapeute. Daarmee kon ze aan de slag in een bekend massagesalon in Antwerpen. Maar na een tijdje wilde ze haar eigen massagesalon. Bovendien geraakte ik wat uitgekeken op mijn job als teamleider bij Bpost, en dus beslisten we om samen die uitdaging aan te gaan”, zegt Jan Verheyleweghen.

Tijdens hun zoektocht naar een geschikt pand, verzeilden Su en Jan in Lier. “Bij toeval ontdekten we dit pand in de Gasthuisvest. Dat er een heel grote parking voor de deur ligt, vonden we een extra troef, want zo kunnen klanten uit de buurtgemeenten gemakkelijk vlakbij parkeren. Ondertussen hebben we al trouwe klanten die aan de stress van het dagelijkse leven willen ontsnappen en een moment voor zichzelf nemen”, aldus Jan.

Yogaposities 

Bij Wai Thai Massage kan je uit verscheidene massages kiezen. Voor de hand liggend is uiteraard de traditionele Thaise massage. “Dat is een stevige massage waarbij je lichaam gestretcht wordt en in verschillende yogaposities gebracht wordt. Dit schrikt mensen soms wat af en daarom kiezen ze, als ze voor de eerste keer langskomen, voor een nek-, rug- en schoudermassage of voor een Thaise oliemassage. Verder zit in het aanbod onder meer een sportmassage, een kruidenstempelmassage en een hot stone massage”, verduidelijkt Su.