Nieuws Mechelen Telenet haalt opgelucht adem bij eerste kwartaalcijfers

Telenet haalt opgelucht adem bij eerste kwartaalcijfers

Telenet haalt opgelucht adem bij eerste kwartaalcijfers

MECHELEN – Telecombedrijf Telenet boekte in het eerste kwartaal van 2019 een omzet van 626,4 miljoen euro. Dat is 1% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder en beter dan de 617 miljoen euro die analisten vooropstelden.

John Porter, ceo Telenet: “We zijn er in het eerste kwartaal van 2019 in geslaagd onze operationele prestaties te verbeteren, terwijl we onze commerciële activiteiten opdreven. De trends van de abonnees voor premium kabeltelevisie en voor vaste telefonie verbeterden beduidend, ondanks een intense concurrentie en aanhoudende promoties. We noteerden ook een sterke operationele prestatie van onze mobiele activiteiten.”

Ook de adjusted ebitda (aangepaste winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) stijgt met 4% naar 320,3 miljoen euro. Ondanks deze goede cijfers, die boven de verwachtingen liggen, blijft John Porter bij de prognose dat de bedrijfsopbrengsten en de adjusted ebitda over het hele jaar alsnog zullen dalen.

“Dit als gevolg van het verlies van het MVNO-contract met MEDIALAAN en van bepaalde aanhoudende regulatoire tegenwinden”, klinkt het.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.