telenet_hq_2

Telenet neemt SFR Belux over

Telenet Group neemt Coditel Brabant over van Coditel Holding, een dochtervennootschap van Altice NV. Daarmee is een bedrag van 400 miljoen euro zonder schulden en zonder contanten gemoeid.

Coditel Brabant BVBA levert onder de merknaam SFR (vroeger Numéricable) kabeldiensten aan gezinnen en bedrijven in Brussel, Wallonië en Luxemburg en biedt in België diensten voor mobiele telefonie aan via een MVNO-overeenkomst met BASE.

Dankzij deze overname wordt Telenet sterker in Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten.

John Porter, CEO van Telenet: “Wij zijn erg blij met de overname van SFR BeLux, aangezien dit Telenet de kans zal geven om zijn geografische voetafdruk uit te breiden. Ongeveer 90.000 klanten in België en 15.000 klanten in het Groothertogdom Luxemburg krijgen zo toegang tot de kwalitatieve diensten waar ons bedrijf bekend voor staat."

"Na de overname van BASE, die in het begin van het jaar werd afgerond, zijn we aan een nieuwe groeifase begonnen en deze overname is de volgende, zeer belangrijke stap in deze strategie. Het is onze ambitie om in België de beste (vaste en mobiele) netwerken en de beste diensten (vaste en mobiele telefonie, hoge snelheid internet, digitale televisie) aan te bieden. We zijn bovendien zeer verheugd dat we onze hoogwaardige diensten nu ook in het Groothertogdom Luxemburg op ons eigen netwerk kunnen lanceren.”