Nieuws Mechelen Telenet stelt volgend groot fictieproject voor

Telenet stelt volgend groot fictieproject voor

Jonas Geirnaert, Julie Mahieu, Gilles Coulier en Dries Vos van De Dag.

Telenet stelt volgend groot fictieproject voor

Telenet heeft samen met VIER De Dag voorgesteld. Dit is een productie van FBO en Woestijnvis met de steun van het VAF/Mediafonds. De Dag is een spannende dramareeks, geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. Dit wordt, na Chaussée d’Amour, het volgende grote fictieproject van Telenet. De nieuwe samenwerkingsmodellen voor Vlaamse series zorgen volgens Telenet voor een win-win-win situatie: voor de kijkers, voor Telenet als Vlaamse entertainmentspeler en voor de zender die op deze manier topfictie kan blijven produceren en aanbieden.

John Porter, CEO van Telenet: “De Vlaamse kijker heeft een hart voor lokale series. Wij willen de klant de content bieden die hij het liefste ziet, en daarom blijven we investeren in topfictie van lokale bodem. Met De Dag hebben we een fantastische reeks gevonden die zich als volgende Telenet orginal kan meten met alle top content in ons aanbod. De manier van vertellen van De Dag werd nog nooit eerder gebruikt in een Vlaamse fictiereeks en staat garant voor een buitengewone kijkervaring, een bingewatch serie pur sang.”

Telenet wil de productie ook aanbieden op alle mogelijke manieren waarop tegenwoordig naar fictie gekeken wordt: het hele spectrum van bingewatching tot en met de lineaire uitzendingen. “Kijkers wennen steeds meer aan een model dat hen toelaat te kijken wat ze willen, hoeveel ze willen, waar en wanneer ze willen. Dat vraagt ook bij ons op lokaal niveau investeringen en samenwerking tussen de verschillende spelers in nieuwe originele manieren van uitzenden, met windows die elkaar versterken.”

De Dag is een serie over een gijzeling met een intense, claustrofobische sfeer en chronische spanning. Het is een verhaal van 12 afleveringen die zich afspelen op één enkele dag, van voorbereiding tot ontknoping. De dag is opgedeeld in zes delen die elk tweemaal getoond worden: één keer vanuit het standpunt van politie en pers, één keer vanuit het standpunt van de daders, de slachtoffers en hun familieleden. Eén keer van buiten de bank, één keer van binnenuit.

Door deze manier van vertellen ontstaat een aparte kijkervaring. Wat een uitgemaakte zaak lijkt in de ene aflevering wordt in de volgende alweer op losse schroeven gezet, wanneer dezelfde gebeurtenissen door een ander paar ogen gezien worden.

De Dag zal in de loop van 2018 te zien zijn bij Telenet en daarna op VIER.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.