youth-start

Telenet stimuleert ondernemingszin bij jongeren

Vanaf dit academiejaar is Telenet Platinum Sponsor van YouthStart, een wereldwijde organisatie die de ondernemingszin bij kanszoekende jongeren stimuleert via een praktijkgericht, interactief en creatief trainingsprogramma.

"Een samenwerking met YouthStart past perfect binnen onze ambitie om innovatie en jong ondernemerschap een boost te geven en zo de digitale economie mee vorm te geven", aldus Telenet.

"In 2014 lanceerden we al het Telenet Kickstart programma waarbij we digitale start-ups begeleiden bij de ontwikkeling van hun innovatief idee tot een marktklaar product en duurzame business. Met YouthStart willen we nu ook het ondernemerschap bij kanszoekende jongeren stimuleren. We helpen hen vaardigheden ontwikkelen - zoals creatief en probleemoplossend denken, samenwerken en overtuigend presentaties geven - die hen sneller toegang geven tot de digitale economie. Want bij Telenet willen we iedereen de kans geven om de mogelijkheden van de digitale wereld te omarmen. Daarom geeft Telenet een financiële bijdrage van 12.000 euro voor de werking van YouthStart in het academiejaar 2016-2017."

Door zich te engageren voor YouthStart helpt Telenet voornamelijk Franstalige jongeren uit Brussel en Wallonië die op zoek zijn naar nieuwe kansen.

“Een partnership met YouthStart past volledig binnen onze ambitie om iedereen alle kansen te bieden zich te ontplooien in de digitale economie van vandaag en morgen. Het is ook een mooi project om onze medewerkers in te betrekken. Zo zullen zij op het einde van de trainingscyclus de voorgestelde business plannen mee evalueren. We bekijken ook of een aantal medewerkers de jongeren van nabij kan begeleiden als coach of mentor en hen zo kan helpen bij het uitwerken van hun innovatief idee of bij het uittekenen van hun business plan”, zegt Ann Caluwaerts, SVP Corporate Affairs van Telenet.