The Urban Village brengt drie duurzame appartementsgebouwen naar Jan de Cordesstraat

BEERZEL - Met The Urban Village krijgt de Jan de Cordesstraat in Beerzel (Putte) er drie duurzame appartementsgebouwen bij, in totaal goed voor 18 appartementen en drie penthouses. De huidige bebouwing op de site moet nog worden afgebroken, maar makelaar Malines Group is wel al begonnen met de verkoop. Het begin van de bouwwerken staat gepland in het eerste kwartaal van volgend jaar.

The Urban Village bevindt zich in een groen binnengebied nabij het centrum van Beerzel. “Het is er rustig wonen, maar toch zit je vlak bij alle dagdagelijkse voorzieningen, zoals scholen en winkels”, vertelt Joēlle Leunen van Malines Group. “De appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen met de namen Platea, Schola en Mons. Ze bevinden zich in een groene oase van rust met zicht op de bekende Beerzelberg.”

 

In totaal verrijzen er drie gebouwen op de site met elk een eigen naam. — © Malines Group

De 18 appartementen en drie penthouses voldoen allemaal aan de BEN20-norm. “Energiezuinigheid en duurzaamheid zijn van groot belang”, stelt Leunen. “De appartementen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een individueel warmtepompsysteem, ventilatie, zonnepanelen en een domoticasysteem met toegangscontrole voor maximale veiligheid. Als eigenaar geniet je vijf jaar lang van een korting van 100% op de onroerende voorheffing.”

Groen privé-domein

Alle appartementen hebben een, twee of drie slaapkamers, leefruimtes met veel licht en een terras. “Alles wordt gebouwd rondom een prachtige gemeenschappelijke groene binnentuin”, zegt Leunen. “Uiteraard is het project ook voorzien van voldoende ondergrondse parkeergelegenheid, bergruimte en fietsenstallingen. The Urban Village is trouwens een afgesloten privé-domein, enkel toegankelijk voor bewoners en bezoekers.”

Het project telt naast 18 appartementen ook drie penthouses, waarvan je hier een voorbeeld ziet. — © Malines Group

De huidige bebouwing op de site wordt nog dit jaar afgebroken. Het begin van de eigenlijke bouwwerken staat gepland in het eerste kwartaal van volgend jaar. Het architecturale werk is van de hand van UAU collectiv. Ontwikkelaar Durban Red is de bouwheer. Voor meer informatie over de verkoop kan je bij Malines Group terecht. “Dankzij een opsplitsing tussen grond- en constructiewaarde betaal je registratierechten op het grondaandeel en btw op de constructiewaarde”, geeft Leunen nog mee. “De residentie komt onder voorwaarden in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief van 6%.”