Nieuws Mechelen Thomas More en Sensoa zijn vanaf nu partners in education

Thomas More en Sensoa zijn vanaf nu partners in education

Thomas More en Sensoa zijn vanaf nu partners in education

De Thomas More-hogeschool gaat nog intensiever samenwerken met Sensoa, het Vlaams Expertisecentrum voor Seksuele Gezondheid. Zij zijn vanaf nu zogenaamde partners in education. Sensoa werkte al samen met de opleiding Verpleegkunde in Mechelen, maar nu komt ook de lerarenopleiding erbij. Via cocreatie zal het expertisecentrum samen met de docenten lespakketten en trainingen voor toekomstige verpleegkundigen en leerkrachten ontwikkelen.

Dankzij de expertise en inbreng van Sensoa krijgen de studenten van de lerarenopleiding van Thomas More Mechelen professionele training in het communiceren over seksuele thema’s. Ze leren ook hoe ze zelf lessen over seksualiteit kunnen samenstellen. De samenwerking met de opleiding verpleegkunde zorgde vorig academiejaar al voor een primeur in het Vlaamse bacheloronderwijs. Er werd toen een keuzemodel rond seksuele gezondheid voor tweede- en derdejaarsstudenten uitgewerkt.

De hogeschool stipt aan dat het zeker niet de bedoeling is om van de toekomstige leerkrachten en verpleegkundigen seksuologen te maken. “Maar we vinden het wel belangrijk dat ze de nodige deskundigheid en vaardigheden verwerven om onbevangen over seksuele gezondheid te praten”, zegt Regina Vuerinckx van Thomas More. De hogeschool is van plan om het aspect vast in de opleidingen te verankeren. De samenwerking past ook perfect in de visie van Sensoa. “We vinden dat seksuele gezondheid een essentieel opleidingsonderdeel is. Dat is het niet alleen voor gezondheidswerkers, opvoeders en leerkrachten in spe, maar ook voor andere beroepen. De eerste stap is alvast gezet”, concludeert Boris Cruyssaert, persverantwoordelijke bij Sensoa.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.