Thomas More strikt bedrijf van wereldformaat

MECHELEN/SINT-KATELIJNE-WAVER – Thomas More heeft met IBM een nieuwe Partner in Education. Het technologiebedrijf zal bijdragen aan de bacheloropleidingen Informatiemanagement & Security en Business Management in Mechelen en Elektronica-ICT in Sint-Katelijne-Waver.

Big data zijn vandaag de voornaamste brandstof van de moderne wereld, van de wetenschap en van elk businessmodel. De mogelijkheden zijn enorm, maar er liggen ook risico’s op de loer. Ook met de komst van GDPR staat er heel wat te gebeuren in het landschap. In de nieuwe samenwerking met de Mechelse hogeschool wil IBM er dan ook mee voor zorgen dat de internetbeveiligers en data-analisten van de toekomst op de hoogte zijn van de recentste ontwikkelingen in deze snel groeiende business.

“Nieuwe vaardigheden op gebied van cybersecurity of cognitieve technologieën worden steeds belangrijker”, zegt Jacques Platieau, country general manager IBM België en Luxembourg. "Voor IBM is de samenwerking tussen de bedrijfswereld en het onderwijs dan ook van groot belang, zodat beide goed op elkaar afgestemd zijn."

Uitgebreide bijdrage

Het managen en analyseren van data en het beveiligen van het internet vormen de belangrijkste aspecten van de bachelor Informatiemanagement en Security. Ook bij het traject Security, systems and services van Elektronica-ICT en bij de opleiding Business Management zijn deze aspecten essentieel.

“IBM zal niet alleen lesmateriaal ter beschikking stellen, maar ook demo’s en gastcolleges verzorgen. Daarnaast zal het bedrijf een belangrijke bijdrage leveren aan opleidingsonderdelen over hacking, over het beveiligen van mobiele applicaties, over business analytics, enzoverder.”