Nieuws Mechelen Thuiswerk is een blijver, maar …

Thuiswerk is een blijver, maar …

Tom Laveren

Thuiswerk is een blijver, maar …

MECHELEN – Meer dan 1 miljoen medewerkers zijn sinds oktober 2020 verplicht om thuis te werken. Dat zijn 120 dagen aan één stuk. Voka – KvK Mechelen-Kempen vraagt, om terugkeermomenten naar het werk mogelijk te maken. Dat kan volgens gedelegeerd bestuurder Tom Laveren op een veilige manier.

“Medewerkers krijgen het stilaan bijzonder lastig om dag in dag uit, week in week uit, thuis te werken. Sinds de laatste beslissing van de regering, eind oktober 2020. Medewerkers missen hun collega’s en de werkvloer”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen.

“We zijn natuurlijk niet naïef. We moeten absoluut een derde golf van nieuwe besmettingen vermijden. Daarom moet thuiswerk ook zeker niet op de schop. Thuiswerk is een blijver voor een heel aantal bedrijven. Maar we vragen om een kleine versoepeling. Om terugkeermomenten in te lassen, zodat mensen een dag per week even naar kantoor kunnen komen”, zegt Laveren.

“Vandaag werken 1,2 miljoen medewerkers van thuis uit. De inspanningen van al die mensen moeten we waarderen. Maar geef hen ook perspectief. Bedrijven hebben intussen voldoende ervaring om het werken op kantoor en op de werkvloer in veilige omstandigheden te laten verlopen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.