Tina’s breakfast & lunch Foto: bar

Tina en zoon Ian serveren ontbijt en lunch ‘aan de klok’

NIEL - In de Emile Vanderveldelaan vlak aan het kruispunt met de Antwerpsestraat in Niel, genoegzaam bekend als ‘aan de klok’, hebben Tina Van den Bergh (43) en zoon Ian Van Aken (20) Tina’s breakfast & lunch geopend. Je kan er zowel ter plaatse eten als afhalen.

Het pand heeft al een geschiedenis als eetgelegenheid achter de rug. Gedurende vijftien jaar baatte Anouck Faber er broodjeszaak Picobello uit. Begin december trok ze de deur achter zich dicht. De nieuwe uitbating gaat niet alleen gepaard met een naamsverandering, maar ook met een totaal vernieuwd interieur en uitgebreidere eetgelegenheid.

“We hebben het interieur in een nieuw kleedje gestoken en opnieuw ook tafeltjes gezet zodat je ook hier ter plaatse kan ontbijten of lunchen. Naast een uitgebreid aanbod aan broodjes (onder meer met enkele huisgemaakte salades), kan je hier nu ook een spaghetti, croque, een slaatje, omelet of verse soep nuttigen en hebben we verschillende ontbijtformules. Op bestelling maken we ook ontbijtmanden en verzorgen we broodmaaltijden voor vergaderingen of feestjes”, vertelt Tina.

Haar ontbijt- en lunchzaak is ergens een droom die uitkomt. “Ik werkte tien jaar als administratief bediende bij de gemeente Aartselaar en ging daarna opnieuw in de privé aan de slag. Maar tijdens het weekend ging ik altijd al helpen bij bakkers- en slagerszaken. Ik hou van het klantencontact. Binnenin heeft het dus altijd gesluimerd. De vorige uitbaatster had het mij twee jaar geleden al een keer voorgesteld, maar toen achtte ik de tijd nog niet rijp.”

Ook zoon Ian had er meteen oren naar. Hij studeert nog kmo-management aan de hogeschool, maar is eveneens gebeten door de horeca. “Ik heb altijd al studentenjobs in de horeca gedaan. Ik ben graag met voeding bezig en vind de interactie met klanten leuk. Ik moest niet nadenken om volmondig ja te zeggen toen mama met de vraag afkwam.”

Tina’s breakfast & lunch is geopend van 7.30 tot 16u op maandag, dinsdag en woensdag en tot 18u op donderdag en vrijdag, op zaterdag van 8.30 tot 14.30u. Op zon- en feestdagen blijft de zaak gesloten.