Nieuws Mechelen Tom Kestens gaat zich voluit inzetten voor de cultuursector

Tom Kestens gaat zich voluit inzetten voor de cultuursector

Tom Kestens

Tom Kestens gaat zich voluit inzetten voor de cultuursector

MECHELEN – Muzikant Tom Kestens, die vorig jaar al op de barricades stond als vertegenwoordiger van de cultuursector, geeft deze maand zijn mandaat op als Mechels gemeenteraadslid voor Groen. Hij wil zich de komende maanden en jaren focussen op zijn werk in en voor de cultuursector, die zich door de coronacrisis in zwaar weer bevindt.

“Ik heb me de afgelopen weken afgevraagd waar ik het meeste werk kan verrichten. Dat heeft me doen besluiten dat ik best mijn mandaat neerleg. Weliswaar met pijn in het hart, want ik heb de voorbije jaren in de Mechelse politiek aan mooie projecten kunnen werken. Kiezen is verliezen, maar cultuur heeft nu op alle niveaus sterke ambassadeurs en wegbereiders nodig”, legt hij uit.

Tom Kestens gaat naast zijn artistiek werk ook deeltijds aan de slag als raadgever bij het kabinet van Vice-Eerste Minister en Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (sp.a), meer bepaald op het dossier ‘kunstenaarsstatuut’. “Het feit dat iemand met expertise en ervaring in de sector dit dossier mee in de juiste plooi kan leggen, is bijzonder. Ik dank de Minister voor het vertrouwen en roep mijn sector ook op om hierover in de komende periode actief mee na te denken”, aldus Kestens.

Groen-kopman Kristof Calvo vindt zijn vertrek een verlies voor de Mechelse politiek, maar spreekt ook zijn waardering uit. “Tom is iemand zeer geëngageerd, een multitalent. Hij maakt een mooie, inhoudsgedreven keuze. Het verbeteren van de sociale bescherming van artiesten is een belangrijk punt uit het Vivaldi-regeerakkoord. Op het kabinet van Frank Vandenbroucke kan Tom mee invulling geven aan die belangrijke ambitie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Berlaar, Bonheiden
Berlaar

Nieuw team bij Igemo Rivierenland

MECHELEN – WILLEBROEK - PUURS-SINT-AMANDS – BORNEM – BONHEIDEN – DUFFEL - SINT-KATELIJNE-WAVER – PUTTE – LIER – BERLAAR -… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.