Tomorrowland is Culinary Innovator

[caption id="attachment_12234" align="alignleft" width="300"]Belgian Steak House op Tomorrowland. Belgian Steak House op Tomorrowland.[/caption]

Gault & Millau heeft de eerste Culinary Innovator of the Year Awards uitgereikt. Van de 40 finalisten werden acht winnaars in acht verschillende categorieën bekroond. Tomorrowland kreeg de prijs in de categorie Events.

"Deze verkiezing is het orgelpunt van een jaar lang hard werken. Samen met onze partners willen we innovatie binnen de gastronomische wereld initiëren en stimuleren. We bouwen aan een on- en offline platform waar chefs, experts en foodies samen kunnen nadenken over de toekomst van de gastronomie. We willen inspireren en ervoor zorgen dat onze Belgische gastronomie wereldtop blijft," aldus Dries Tack, Business Development Director Gault&Millau.

Het festival Tomorrowland dat plaatsvindt in De Schorre in Boom mag zich vanaf nu officieel een Culinary Innovator noemen. De jury is niet karig met lof. "Wie denkt aan festivalfood denkt spontaan aan kebab, pizza of frieten. Tomorrowland gaat geen stap maar een reuzensprong verder en geeft de People of Tomorrow een ware culinaire ervaring", aldus het juryrapport. "Genieten bij een top chocolatier, proeven van speciaal-bieren, dineren bij topchefs… het kan er allemaal. Ook Swa en Marieke zijn van de partij, rasechte frituristen die wereldberoemd zijn om hun stoofvleessaus! De beste hamburgers, variatie uit alle landen, artisanale kroketten, super pitta, gezonde en lichte gerechten. Een sublieme dry-aged entrecote van Delaet & Vanhaver. Tomorrowland is ook een festival voor foodies."