Nieuws Mechelen Topchefs koken in Lierse kerk

Topchefs koken in Lierse kerk

Topchefs koken in Lierse kerk

Er komt een tweede editie van de Boozy Brunch, die deze keer op 6 november zal plaatsvinden in de jezuïetenkerk in Lier. De eerste keer werd gekozen voor streetfood. Nu gaan de initiatiefnemers een hele stap verder: ze hebben topchefs uitgenodigd.

Een gezellige zondagnamiddag, een unieke locatie, heerlijke gerechten van jonge beloftevolle chefs, de lekkerste wijn en cocktails, en dat allemaal op de beats van gepassioneerde DJ’s. Dit is het recept voor Boozy Brunch. Het idee ontstond uit de gemeenschappelijke passie van vijf jonge ondernemers voor lekker eten, drinken en underground housemusic: chef Nils Proost van restaurant Petit Cuistot, Sander De Swert en Kristof Van Humskerken van Bar ’t Kafaat en Siebert Verwerft en Gwendolyn Meuleman van evenementenbureau ECV.

Aan het concept is nauwelijks iets gewijzigd, maar nu wordt de gastronomische kaart getrokken. Naast Nils Proost, de culinaire bezieler van Boozy Brunch, zullen nog twee gastchefs elk een heerlijk gerecht brengen: Jong Keukengeweld chef Alex Verhoeven, van restaurant Fleur de Sel in Kasterlee en Joris Duys van restaurant De Gekrulde Zinnen in Lier (en binnenkort van Stadsbistro Salto).

De gasten worden verwelkomd met een Boozy Brunch cocktail en hebben de keuze uit nog twee verrassende cocktails. De wijnen worden geselecteerd door de Nijlense speciaalzaak Vini Divino. Ook aan de bierliefhebbers wordt gedacht met premium bieren van Duvel Moortgat: Vedett, Duvel, Liefmans en Vedett IPA.

Boozy Brunch is niet alleen een culinair evenement, ook het entertainment en de undergroundmuziek zijn belangrijk. DJ’s met dienst zijn Samm, Yves D en Delafino, en als kers op de taart chef Nick Bril. Die is samen met Sergio Herman de chefkok van The Jane, maar muziek is eigenlijk de rode draad in zijn leven. Hij draait een exclusieve set.

Tickets voor de Boozy Brunch kunnen enkel online worden besteld. Het evenement gaat door op zondag 6 november van 12u tot 18u. Aanwezigen mogen gratis naar de afterparty in La Rocca Lier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.