Greet Geypen start met ondernemen

‘Transformatie’ is thema van Mechels ondernemersevent: “Geen modewoord, maar noodzakelijke shift”

Om de stad in de kijker te zetten als economische trekpleister, organiseert Mechelen sinds enkele jaren met regelmaat een groot ondernemersevent. Deze evenementen  mogen steeds rekenen op veel belangstelling van binnen en buiten Mechelen. Het thema van dit jaar is ‘Mechelen, stad in transformatie'.

Het thema van dit jaar, 'Mechelen, stad in transformatie', richt zich op de toekomst, het heden én het verleden. Er worden zo'n 200 ondernemers verwacht en onder meer burgemeester Bart Somers, Jan Peeters (Albert Heijn) en Siham Rahmumi (Qares) maken hun opwachting als spreker. Verder kunnen de ondernemers ook een retailtour doorheen de stad, een infomarkt, workshops en een walking dinner-netwerkreceptie verwachten.

"Netwerking en kruisbestuiving" 

“De organisatie van het ondernemersevenement vloeit voort uit de vraag vanuit de ondernemers, zowel Mechelse als niet-Mechelse, alsook uit een positieve evaluatie van voorgaande ondernemersevents", legt schepen van Economie Greet Geypen uit. "We zijn hiermee in 2016 gestart omdat we voelden dat ondernemers vaak onvoldoende wisten hoe Mechelen de afgelopen 20 jaar geëvolueerd was en dus Mechelen nog niet in overweging namen, hoewel erg geschikt voor hun onderneming."

"De doelstelling is om te inspireren, te laten kennismaken met het Mechelen van nu en om aan ondernemers te tonen dat Mechelen de ideale vestigingsplaats is. Daarnaast willen we ook netwerking en kruisbestuiving tussen de verschillende partijen teweegbrengen", besluit ze.

“Met dit event willen we dynamiek die uitgaat van onze regio boosten. Het thema is niet toevallig. Transformatie is geen modewoord, maar een noodzakelijke shift. Door de verschillende crisissen werd steeds duidelijker dat we het ons niet kunnen permitteren afhankelijk te zijn van buitenlandse grondstoffen. Daarom nemen we het voortouw in transitie met ons circulair loket waar we samen met ondernemers circulaire businessmodellen uitbouwen, testen en opschalen. Zo creëren we meer Mechelse jobs in een innovatieve economie”, vult burgemeester Bart Somers aan.

Minder leegstand, meer ondernemers 

De afgelopen jaren kende de stad Mechelen een daling in het aantal leegstaande panden en een stijging in het aantal nieuwe ondernemers. Daarom blijft de stad zich inzetten voor ondernemers, met onder meer een starterswerking en een e-loket met gepersonaliseerde service. De Dijlestad zet zich met Impact Factory ook in voor circulair en duurzaam ondernemen. Er werd ook een bedrijvenconsulent ingezet als brug tussen ondernemers en het stadsbestuur.

Het evenement gaat door op 29 april in congres- en evenementencentrum Lamot. Voor dit evenement richt de stad zich op een brede doelgroep: startende ondernemers, retail & horeca, ontwikkelaars, bedrijven en industrie.