Xwift en Vadesco Peter Van Campenhout van Vadesco Logistics, Pieter Denys van Xwift

Transportfirma Xwift neemt Vadesco uit Lier over

Transportfirma Xwift heeft recentelijk de overname van Vadesco Logistics uit Lier afgerond. Alle werknemers van Vadesco blijven aan boord.

Xwift werd in 2007 opgericht door Pieter Denys met als doel een middelgrote speler te worden in de wereld van het sneltransport. Door de snelle groei, van vijf werknemers in 2007 naar een 260-tal in 2023, werd ook het bureauteam sterk uitgebreid. Het bedrijf uit Nazareth is gespecialiseerd in express transport van goederen in alle maten en gewichten doorheen Europa.

Vadesco Logistics, opgericht meer dan 30 jaar geleden, heeft zich ontwikkeld van een bedrijf met 20 werknemers tot een logistieke partner met ongeveer 80 wagens en 100 werknemers.

Met deze overname beoogt Xwift haar dienstenaanbod uit te breiden, met name door '24-uur distributie' toe te voegen aan haar bestaande activiteiten. Dit stelt Xwift in staat haar klanten een breder scala aan services aan te bieden, waarmee de positie als toonaangevende express speler wordt versterkt. Xwift ambieert met haar Buy & Build-strategie een positie in de top 10 van transportbedrijven in België te verwerven.

Alle werknemers van Vadesco worden aan boord gehouden en de vestiging in Lier blijft ook hetzelfde. Hierdoor kan Xwift na de overname maar liefst 450 werknemers inzetten om haar diensten aan te bieden.