VanDievel

Transportprijzen zijn voor Van Dievel en Van Praet

[caption id="attachment_20426" align="alignleft" width="300"] Uitreiking Truckveilig-labels.[/caption]

Tijdens de 25ste editie van de Transport & Logistics Awards ging de prijs van HR Project of the Year 2017 naar Van Dievel Transport uit Mechelen. “Deze prijs gaat naar een innovatief project voor ons personeel”, zegt zaakvoerder Louis De Wael van het Mechelse Van Dievel. De Truck Safety Award was weggelegd voor Transport Van Praet uit Zemst. Bij de uitreiking van de Truckveilig-labels mochten naast Van Dievel ook Nauwelaerts uit Koningshooikt en Frank Van den Heuvel, chauffeur bij het Willebroekse Distrilog op het podium.

De jury van de prijs HR Project of the Year vond het uitgangspunt bij Van Dievel interessant: ervoor zorgen dat de werknemers de dag tevreden afsluiten en gezond huiswaarts keren. Het bekroonde project brengt tal van factoren elektronisch in kaart, zoals rijgedrag, planning opvolging, afwezigheden, enzovoort. Via die tool is er een permanente opvolging van het welbevinden en kan er ook snel gereageerd worden. “Het klinkt heel controlerend, maar de chauffeurs krijgen er comfort en echte ondersteuning bij. We kunnen hen sensibiliseren om ongevallen te vermijden”, zegt Louis De Wael, die samen met zijn broer Jan en zus Mia het bedrijf leidt. “Nu is de informatie enkel bij de mentoren beschikbaar, maar we breiden het verder uit, zodat iedere chauffeur de informatie actueel op zijn dashboard kan zien.” Van Dievel Transport stelt momenteel 130 chauffeurs tewerk en heeft nood aan een continue instroom. Bij deze prijs liet het familiebedrijf het Limburgse Pool voor Transport en Logistiek en DHL Supply Chain achter zich. Het Mechelse transportbedrijf kreeg in 2009 al eens de titel Transporteur van het Jaar en in 2012 de prijs voor Super Transporteur.

Bij de Truck Safety Award 2017 haalde Transport Van Praet uit Zemst het van Vervoer Engelbosch uit Tienen en J. Deckers & Zn uit Brecht. Deze award bekroont bedrijven die de veiligheid van transportoperaties hebben ingepast in hun vlootbeheer en bedrijfsfilosofie. Het familiebedrijf stelde in 2015 en 2016 een opvolgings- en begeleidingsplan voor de chauffeurs op dat inzet op hun vermogen om gevaarlijke situaties te voorzien. Transport Van Praet stelt 32 chauffeurs tewerk.

Truckveilig-label

Met het Truckveilig-charter van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Vlaamse overheid engageren transportbedrijven en vrachtwagenbestuurders zich voor veiliger wegtransport. Vorig jaar hebben in totaal 102 transportbedrijven en 3.237 chauffeurs het charter ondertekend. Na evaluatie kreeg Van Dievel Transport het label samen met Nauwelaerts uit Koningshooikt en Gobo Transport & Logistics uit Lanaken. Die eer was ook weggelegd voor Frank Van den Heuvel, vrachtwagenchauffeur bij Distrilog in Willebroek. De eerste prijs bij het Truckveilig-label ging naar Van Gansewinkel en Ibrahim Kalmaz, vrachtwagenbestuurder bij het Genkse Jacobs Transport.