Nieuws Mechelen Twee maanden na opening is het miljoenste pakje geleverd

Twee maanden na opening is het miljoenste pakje geleverd

Goed twee maanden terug knipte burgemeester Bevers het lintje door

Twee maanden na opening is het miljoenste pakje geleverd

WILLEBROEK – Iets meer dan twee maanden na de officiële opening van het logistiek centrum van de Franse e-commerce speler Colis Privé in Willebroek, werd woensdag het miljoenste pakje geleverd.

Eind oktober opende Colis Privé de deuren van een volledig nieuw logistiek centrum van 9032 vierkante meter in MG Park De Hulst in Willebroek. Het Franse pakketbedrijf rolt er zijn Belgische activiteiten uit en verwerkt er momenteel zo’n 10.000 pakjes per dag. Tegen 2023 moeten dat er een 40.000-tal worden.

Colis Privé is een van de grootste pakjesbezorgers van Frankrijk. Jaarlijks brengt het bijna 63 miljoen pakjes aan huis vanuit vier grote hubs – Rijsel, Lyon, Orléans en Île-de-France. Het voorbije jaar is de Franse e-commercespeler begonnen met zijn internationale uitbreiding, met de oprichting van Colis Privé België.

Vanuit het nieuwe sorteercentrum bedient het Franse pakketbedrijf zowel de Belgische als de Luxemburgse markt met 150 koeriers. Dat aantal zal in de komende jaren opgedreven worden naar 450. Bovendien zal 90 procent van de pakjes met volledig elektrische wagens tot bij de klanten thuis worden bezorgd. Woensdag 5 januari werd het miljoenste pakje bij een klant afgeleverd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.