ballsglory Foto: Stijn Van de Sande

Uitbater Mechelse Balls & Glory sluit na vier jaar de deuren, zoektocht naar overnemer loopt

Net geen vier jaar na de opening sluit de uitbater van de vestiging van Balls & Glory in hartje Mechelen de deuren. De zoektocht naar een mogelijke overnemer voor het restaurant loopt.

Balls & Glory,gespecialiseerd in gehaktballen, is een concept van chef-kok en tv-figuur Wim Ballieu. Franchisenemer Doris De Schutter begon er in oktober 2019 met veel enthousiasme aan in haar zaak in de Nauwstraat, de verbindingsstraat tussen de IJzerenleen en de Vismarkt. Maar nu gooit ze de handdoek in de ring. “Na zorgvuldige overweging en onvoorziene uitdagingen zien we ons genoodzaakt definitief te sluiten”, klinkt het.

Lees ook: Balls & Glory lanceert crowdfunding voor nieuw restaurant

Klanten kregen een bericht met het nieuws over de sluiting in hun mailbox. “De beslissing komt voort uit de moeilijkheden die we hebben ondervonden bij het vinden van geschikte werkkrachten voor ons restaurant, bovenop een turbulente coronaperiode.”

Online omboeken

Doris en haar team danken de klanten voor hun steun en vertrouwen de voorbije vier jaar. “Uw aanwezigheid heeft bijgedragen aan een memorabele periode”, luidt het. Het omboeken van reserveringen kan online gebeuren. Balls & Glory heeft nog vestigingen in Antwerpen, Gent, Sint-Niklaas en Leuven. “In de retailsector is het een normaal gegeven dat er zaken openen en sluiten. In Gent kijken we naar een tweede vestiging en die in Leuven gaan we verbouwen”, reageert Wim Ballieu.

Lees ook: PODCAST: Wim Ballieu over Balls & Glory

Hij is zelf nog niet zolang op de hoogte van de sluiting in Mechelen. “Blijkbaar was het een probleem om de juiste mensen te vinden voor een topteam”, zegt Ballieu. Zijn bedrijf is al op zoek naar een nieuwe uitbater. “We zijn wel zeer streng in onze selectie. Dus of we die gaan vinden, moeten we afwachten.”

www.foodfranchise.be