Nieuws Mechelen Uitgeverij Baeckens valt in de prijzen

Uitgeverij Baeckens valt in de prijzen

Uitgeverij Baeckens valt in de prijzen

MECHELEN – De Mechelse uitgeverij Baeckens vertegenwoordigt in België het fonds van de collega’s van Billy Bones. ‘De Veger’ van auteur Jonathan Auxier werd de winnaar van de Vlaamse Kinder- en jeugdjury 2021.

Dit weekend werd bekendgemaakt dat De Veger (uitgeverij: Billy Bones) van Jonthan Auxier als winnaar is gekozen door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury 2021. Eerder ontving De Veger in Canada al de Governor General’s Literary Award. Nu heeft ook de Vlaamse jeugd het boek De Veger gekozen als favoriet.

Over De veger
Het is vijf jaar geleden dat de Veger is verdwenen. Sindsdien heeft Nan geen andere keuze dan te werken als schoorsteenveger voor de meedogenloze Wilkie Crudd. Wanneer Nan vast komt te zitten in een brandende schoorsteen, wordt ze gered door een golem, een wezentje gemaakt van roet en as. Charlie is lief, onschuldig en nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. Er ontstaat een onverwachte, hechte vriendschap. Kunnen zij samen ontsnappen aan de wrede Wilkie Crudd?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.