Nieuws Mechelen Unieke samenwerking rond Mechels vastgoed

Unieke samenwerking rond Mechels vastgoed

Unieke samenwerking rond Mechels vastgoed

MECHELEN – Hoe pak ik mijn vastgoedproject duurzaam en efficiënt aan? Vanuit die vraag ontstond een unieke samenwerking tussen Ken Faes van ING, Wiet Vande Velde van EnergyKing en Sophie Vandewalle van Service in Real Estate. Op 17 oktober houden ze een infoavond rond het thema.

Dat de Mechelse regio in volle ontwikkeling is, blijkt uit de verscheidene vastgoedprojecten die worden gerealiseerd. “Er is heel wat beweging op de Mechelse vastgoedmarkt. Veel mensen hebben interesse om zich hier te komen vestigen. De locatie is dan ook een ideale uitvalsbasis tussen Antwerpen en Brussel”, klinkt het bij Ken Faes, actief bij ING in Mechelen.

Er duiken ook heel wat vragen op. “Hoe moet je dit financieel aanpakken? Waar moet ik op letten bij de aankoop van mijn woning? Hoe kan je hernieuwbare energie het best integreert in jouw woning? Op die vragen trachten wij een antwoord te bieden.”

De infoavond vindt op 17 oktober plaats in de Passade in Mechelen-Zuid.

Unieke samenwerking

Om de avond vorm te geven, werd er gezocht naar sprekers met een breed draagvlak voor verschillende vragen. “We hebben elkaar eigenlijk op heel natuurlijke wijze gevonden. Zo zien wij mekaar regelmatig bij netwerkevents of activiteiten van Voka. Het onderwerp kwam ter sprake en de bal ging aan het rollen”, aldus Ken Faes. “Vastgoedevents zijn bij ING niet onbekend, maar het is de eerste keer dat we het in deze formule doen. Onze thema’s vullen elkaar uitzonderlijk goed aan.”

Vanuit EnergyKing zal Wiet Vande Velde, ondernemer in hart en nieren met een hart voor Mechelen, het thema van hernieuwbare energie aansnijden. Het inzetten van onder andere zonnepanelen of warmtepompen komt daarbij aan bod. Sophie Vandewalle van het Mechelse Service in Real Estate bespreekt hoe de 5 meest voorkomende valkuilen bij de aankoop vermeden kunnen worden. Ken Faes bespreekt het fiscale plaatje.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.