Nieuws Mechelen UNIT-T in top 3% van de meest duurzame bedrijven

UNIT-T in top 3% van de meest duurzame bedrijven

UNIT-T in top 3% van de meest duurzame bedrijven

Onze medewerkers zijn ons grootste kapitaal

MECHELEN – Unit-T, de joint venture tussen Telenet en Solutions 30, ontvangt voor de tweede maal op rij een Golden Medal van het onafhankelijke platform EcoVadis. Daarmee plaatst Unit-T zich nogmaals in de top 3% van duurzame bedrijven binnen haar sector en top 5% van alle sectoren. Unit-T slaagde erin zijn score van vorig jaar nog te verbeteren.

EcoVadis is wereldleider in sociale evaluatie op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De analyse van EcoVadis bestaat uit een meting van 21 parameters verdeeld over 4 thema’s: milieu, eerlijke arbeidsomstandigheden, ethische correcte handelspraktijken en de duurzaamheid binnen de logistieke keten.

Volgens Chief Inspiration Officer Steven Genné, heeft Unit-T dit golden label te danken aan een team van gemotiveerde medewerkers. “De waarden van ons bedrijf worden zeer goed uitgedragen door elkeen, waardoor er op een correcte manier wordt omgegaan met zowel klanten als onze eigen werknemers. Dit vertaalt zich in open communicatie naar onze medewerkers, transparantie in onze arbeidsvoorwaarden en een gelijke behandeling van alle mensen die in contact komen met onze onderneming, starters, medewerkers, klanten etc en dit op een zo duurzaam mogelijke manier.”

Unit-T is een field services bedrijf met heel wat technisch personeel dat voornamelijk installaties en herstellingen uitvoert. Unit-T neemt als bedrijf een sterk standpunt in laat HR manager Nele Himschoot weten. ”We werken met mensen, niet met diploma’s. Onze mensen zijn ons grootste kapitaal. We blijven inzetten op het constant bijscholen en motiveren van onze medewerkers zodat we elke dag het verschil kunnen blijven maken. Hoe meer zij elke dag het beste van zichzelf willen geven, hoe waardevoller wij als bedrijf worden. Dat we vooral hoog scoren op de ethische topics als ook de arbeidsvoorwaarden vult me met een grote fierheid. Dit zijn waarden die me als HR-verantwoordelijke uiteraard nauw aan het hart liggen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio