Nieuws Mechelen Unit-T is klaar om tegen 2026 laadinfrastructuur in ons land klaar te krijgen

Unit-T is klaar om tegen 2026 laadinfrastructuur in ons land klaar te krijgen

Unit-T is klaar om tegen 2026 laadinfrastructuur in ons land klaar te krijgen

MECHELEN – Het Mechelse bedrijf Unit-T zegt klaar te zijn om mee te helpen om de ambities van het nieuwe regeerakkoord in uitvoering te brengen. De lat ligt hoog: tegen 2026 de laadinfrastructuur in België naar een dusdanig niveau krijgen dat alle nieuwe bedrijfswagens elektrisch kunnen rijden. De afgelopen jaren plaatsten ze reeds duizenden oplaadpunten voor diverse klanten en zijn hierdoor een echte rot in het vak.

Unit-T is voorbereid om zowel kleine als grote projecten mee uit te rollen en dit niet alleen naar installaties toe. Ook de planning, logistiek en helpdesk mogelijkheden zitten mee in het pakket waar nodig.

Is 2026 te vroeg?
De ambitie van onze kersverse regering rond de elektrische wagens zorgde meteen voor heel wat discussie. ‘Alleen nog elektrische bedrijfswagens vanaf 2026 is te vroeg.’, aldus enkele krantenkoppen. Eén van de argumenten is dat we onmogelijk op een dergelijke korte termijn een volwaardige laadinfrastructuur kunnen uitbouwen. Niets is minder waar. Field services bedrijf Unit-T is klaar om deze ambities om te zetten in de praktijk.

Volwaardige pijler
Enkele jaren geleden koos het management van Unit-T om naast Telecom, ICT en security ook in te zetten op de energiemarkt en een volwaardige pijler uit te bouwen rond IoT en E-mobility. De E-mobility-divisie groeide op korte tijd uit tot een meer dan volwaardige bedrijfsactiviteit en Unit-T is vandaag marktleider in dit domein.

Eigen academy
Het Unit-T E-mobility team plaatste de afgelopen jaren duizenden oplaadpunten in de Benelux en dit voor alle courante merken, zowel voor producenten van laadinfrastructuur, leasemaatschappijen als voor bedrijven die laadmogelijkheden willen voorzien op de eigen sites alsook bij medewerkers thuis. Ook op het publieke domein werden reeds honderden laadpunten geplaatst. De kennis wordt aangeleerd in Unit-T’s eigen Academy, waar zowel nieuwe techniekers als reeds ervaren rakkers getraind worden in deze technologie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.