Support

UNIZO en Stad Mechelen begeleiden ondernemers op maat

Ondernemersorganisatie UNIZO Mechelen en Stad Mechelen slaan de handen in mekaar om Mechelse ondernemers die de impact van de corona-crisis ondervinden te ondersteunen. Het aanbod moet ondernemers de tools geven om zo snel mogelijk hun onderneming weer op volle toeren te laten draaien of te versterken.

UNIZO Mechelen kreeg de afgelopen weken al heel wat verontrustende signalen van ondernemers. Men verwacht een moeilijk najaar en 2021, nu de steunmaatregelen één voor één wegvallen.
Gewoon toekijken is dan ook geen optie. Naast de grote financiële inspanningen die de Federale overheid levert, wil Mechelen als lokale overheid, ook nog enkele complementaire maatregelen nemen.

Begeleidingsaanbod
Op initiatief van UNIZO Mechelen, stelde de ondernemersorganisatie samen met de stad, een begeleidingsaanbod samen dat vertrekt vanuit een goede financiële analyse van de toestand van de onderneming. Het verdere verloop van het traject wordt per ondernemer bekeken zodat de middelen die de stad Mechelen hiervoor vrijmaakt en de financiële bijdrage die UNIZO Mechelen hiervoor geeft, ook maximaal renderen.

“Om onze Mechelse ondernemingen zo goed mogelijk te helpen, starten we met UNIZO Mechelen een gezamenlijk initiatief op. Een goede en gerichte aanpak is van belang voor ondernemingen die vanwege corona in de problemen zijn gekomen. In de eerste fase zal er met de ondernemers een verkennend en oriënterend contact plaatsvinden, waarna de ondernemers de aangepaste begeleiding krijgen. Zo kan er bijgestuurd worden waar nodig om hun onderneming terug op de rails te krijgen. Als stad zijn wij bereid om dit financieel te ondersteunen en wij zijn tevreden dat UNIZO Mechelen aan hetzelfde zeel trekt”, zegt Greet Geypen, schepen van Economie.

Ondersteuningsaanbod ook in 2021
Mechelen draagt per begeleidingstraject voor Mechelse ondernemers, 350 euro bij (maximaal 1 bijdrage per onderneming). De ondernemer en/of UNIZO Mechelen staan in voor de overige kosten, waarbij de bijdrage van de deelnemer zelf maximum 200 euro bedraagt. Het ondersteuningsaanbod voor de Mechelse Ondernemers, zal zeker tot het einde van 2021 open staan om aan deel te nemen.

“Wij hebben samen met de stad gezocht naar een manier om onze Mechelse ondernemers echt te helpen en niet zomaar geld ter beschikking te stellen. Dit hebben we gevonden in een heus begeleidingstraject waarbij we goed nakijken wat er voor de Mechelse ondernemer belangrijk is. Dat kan zijn een financiële overbrugging, maar ook een heroriëntering in bijvoorbeeld productaanbod, het aansnijden van nieuwe markten, een marketingstrategie, enz. Dit begeleidingstraject wordt gefinancierd door de stad Mechelen, de Vlaamse overheid en UNIZO Mechelen. De financiële- en bedrijfsanalyse kost de Mechelse ondernemer niets, in een mogelijks verder begeleidingstraject wordt een minimale bijdrage gevraagd. Want zo helpen we de Mechelse ondernemer echt! En dat is wat de stad Mechelen en UNIZO Mechelen bindt”, zegt Filip Jacobs van UNIZO Mechelen.