UPS

UPS levert in Mechelen met elektrische cargofiets

UPS is in het centrum van Mechelen gestart met leveringen met een elektrische cargofiets, voor een testperiode van zes maanden. De leveringen vinden plaats op de Bruul en de omliggende zijstraten.

“Het gebruik van elektrische cargofietsen is een doeltreffend alternatief in drukke stadscentra. Ze verminderen vervuiling en files, onze koolstofvoetafdruk en werkingskosten. Bovendien maken ze veel minder lawaai”, vertelt Fernando Falcón, countrymanager van UPS Belgium. “UPS ziet zichzelf als een onderdeel van de oplossing en zal als partner blijven samenwerken met lokale overheden om de milieu-impact van het leveren van pakjes te beperken. We kijken er al naar uit om deze tests uit te breiden naar andere steden in België.”

De cargofiets wordt bestuurd door een UPS chauffeur en is uitgerust met een laadbak waarin 12 middelgrote pakketten passen. De cargofiets wordt geladen vanuit een bestelwagen die geparkeerd staat in de buurt van het stadscentrum.

Duurzame oplossingen

“Het Mechelse stadsbestuur is steeds op zoek naar slimme vormen van mobiliteit die toegankelijkheid en leefbaarheid in het stadscentrum verenigen", aldus burgemeester Bart Somers. “We zijn geïnteresseerd in het ontwikkelen van slimme diensten die duurzame oplossingen bieden. Ik ben blij dat we samen met bedrijven als UPS aan dit veelbelovende experiment kunnen werken.”

De test in Mechelen is een van de vele innovatieve leveringstesten die UPS uitvoert in Europa. Hij is onderdeel van het Rolling Laboratory van UPS: het testen van alternatieve brandstoffen en voertuigen met geavanceerde technologie in verschillende leveringssituaties.

“We zijn ervan overtuigd dat vervoer per cargofiets een essentieel onderdeel is van de vervoersoplossing in ons stadscentrum”, zegt Marina De Bie, schepen van Mobiliteit in Mechelen. "Ik ben blij dat UPS met deze test een partner is geworden in ons streven naar een milieuvriendelijkere oplossing voor pakketvervoer in Mechelen.”