Opnieuw & Co urnes Foto: Joren De Weerdt

Urnes en gedenkstenen te koop bij kringloopwinkel in Lier

In de kringloopwinkel van Opnieuw & co in Lier zijn deze dagen wel heel opmerkelijke items te koop: urnes en gedenkstenen. Deze bijzondere donatie is afkomstig van een begrafenisondernemer. “Het is eerder uitzonderlijk dat we zoiets ontvangen”, zegt Lisa Van Beneden, de marketing- en communicatieverantwoordelijke van Opnieuw & co,.

Deze schenking omvat maar liefst 60 gedenkstenen en 23 urnes, wat aangeeft dat het een behoorlijk grote lading is. “Vorige week heeft de begrafenisondernemer de urnes binnengebracht. Dat gebeurt eigenlijk niet zo vaak, het is eerder uitzonderlijk. Voordien hadden we van hem ook al een donatie gekregen met kruisbeeldjes, die hebben we toen ook in de winkel van Lier verkocht.”

Opvallend genoeg vraagt Opnieuw & co geen gegevens van de donateur wanneer ze een donatie ontvangen. Daarom weten ze niet precies waarom deze specifieke schenking werd gedaan. “We weten niet exact waarom we de schenking ontvangen hebben. We vermoeden dat de ondernemer zijn stock wou wegdoen of dat de zaak ermee zal stoppen.”

Dit is niet de eerste keer dat er bijzondere items in de kringloopwinkel worden aangeboden. Tien jaar geleden ontving Opnieuw & co via een jeugdhuis in Lier zelfs een doodskist, die ook werd verkocht. “Het nieuws verspreidt zich snel wanneer er zulke unieke spullen beschikbaar zijn in de winkel, vooral als men bedenkt hoeveel goedkoper ze zijn in vergelijking met reguliere winkels. Bij Opnieuw & co kost een urne slechts 25 euro, terwijl de prijs normaal gesproken rond de 100 euro ligt.”

De spullen zijn voor alle duidelijkheid nog ongebruikt. “Er hebben nog geen assen in de urnes gezeten”, verzekert Lisa.